Salt og Pepper 2016

Mange vil synge i kor

Barnekoret i Rindal, Salt og Pepper, har fått mange nye medlemmer i høst. Det er utrolig bra at så mange vil være med å synge i kor, men det følger også med noen utfordringer.

Tilbud rett etter skoletid

Det er organist Thomas Erlandsen og trosopplærer Elsa Jensvold som leder korøvingene til Salt og Pepper, barnekoret i Rindal.

Barnekoret øver i Rindal menighetshus hver fredag, rett etter skoletid. Elsa Jensvold henter barna på skolen og følger dem til meninghetshuset. Der synger de litt, spiser litt og synger igjen. Øvingen varer i ca halvannen time.

Denne høsten er det med enda flere barn enn før. En stor del av dem er førsteklassinger. I fjor var det ca 20 medlemmer i koret, i år er det 27.

Salt og Pepper øving 2016.jpg


Søker frivillige hjelpere

Elsa Jensvold setter stor pris på at så mange vil være med og synge, men det blir ganske hektisk med så mange barn. Derfor ber hun nå om litt hjelp fra foreldre, besteforeldre eller andre frivillige, for å finne noen som kan være til stede på øvingene og være «sosialarbeider». Om noen kan stille opp bare et par ganger i halvåret vil det hjelpe mye, for her kan man sette opp en «turnusplan». Problemet er at det er mange små barn med, og de kan trenge litt hjelp og støtte innimellom. Det er fint å slippe å avbryte øvinga om noen f.eks. skal gå på do. Det kan også bli litt knuffing i rekkene noen ganger, og det kan være fint om noen er der for å prate litt eller trøste om noen blir lei seg. En frivillig hjelper kan også sette fram mat og hjelpe til å rydde.


Ingen krav for å være med i koret

Det er Thomas Erlandsen som er musikalsk ansvarlig for koret. Tilbudet om barnekor er en del av trosopplæringa i Rindal. Det drives av menigheten. Elsa Jensvold presiserer likevel at det er lov å være med selv om man ikke er døpt. Hun forteller at menigheten ikke har lov til å sende ut invitasjon til dem som ikke er registrert i kirken, men her er alle velkommen uansett! Om folk flytter til Rindal vil det også ta litt tid før alle registre er oppdatert. Alle som har lyst til å synge er altså velkommen til å bli med i barnekoret, selv om de ikke har fått invitasjon.

- Vi vil gjerne at alle skal komme, sier hun.

Elsa Jensvold.jpg


Vil gjerne opptre

Elsa Jensvold forteller at det er fint for barna å lære å synge sammen, og det er også er spennende å prøve seg som solist og synge mikrofon. Begge deler er god læring.

Hun forteller at de har planlagt å lage et julespill, som de skal opptre med før jul.

Salt og pepper stiller gjerne opp med underholding på ulike arrangementer.

- Vi liker å opptre, så vi vil gjerne bli spurt om å synge, sier Elsa Jensvold.