huldredans10_550x613

Magisk og vakker "Huldredans"

Fredag og lørdag blir endelig «Huldredans» presentert for publikum i Storstuå på Surnadal Kulturhus. Onsdag var det generalprøve, og vi kan garantere en magisk forestilling med nydelig musikk, dans og dialoger, der alt blir fremført på dialekt. Vi ble rett og slett trollbundet! Se stor bildeserie og to videoklipp her!

«Huldredans « er kort fortalt ei fortelling om Huldra (Svanhild Husby) som blir dratt mellom to verdener, og hva som skjer når hun forelsker seg hodestups i den kjekke jegeren (Gøran Bolme). Huldra får hjelp av alvene som lusker i skogen rundt «menneskefolket». Hva seirer til slutt? Kjærligheten eller fornuften? Mister Huldra halen sin? Vi lar spørsmålene henge i lufta med hensyn til publikum.
Tekstene har Svanhild Husby skrevet sammen med Gøran Rønning, og sammen har de også regien. Vi tar av oss hatten for begge, for dette er kvalitet fra begynnelse til slutt!
På en stor time får publikum se en helt unik forestilling med videoklipp og bilder fra distriktet vårt, imponerende flettet inn i handlingen på scenen. Sceneeffektene er mange, og gir «Huldredans» en dimensjon og originalitet vi ikke har sett makan til på lokalt nivå.

Absolutt alle som er involvert i «Huldredans» leverer så det holder i massevis. Vi får se nye fjes som ikke har stått mye på scenen før, blant annet Lars Kristian Todal, Ingvild Kårvatn, Halvor Drøpping og Nils Inge Aasgård.  Vi får et gledelig gjensyn med Linda Botten , og endelig får vi se Silje Ranesscenen under en forestilling! Hun er mest kjent som koreograf og primus motor på mange arenaer, men under «Huldredans» får vi endelig se henne i aksjon på scenen. Hun skal samtidig ha ros for de mange fine danseprestasjonene aktørene viser på scenen. Søskenparet Gøran og Berit Bolme har tidligere vist at de har både scene- og musikktalent, og de innfrir, som alltid, til forventingene! Einar Sødergren leder bandet sitt ( Frank Spoon Botten, Rolf Paulsen og Ola Langli) med stødig hånd, og sørger for at det musikalske er på ett høgt nivå. Magisk!
Sangene er så vakre at man nesten blir andektig. Noen bør definitivt sørge for at låtene blir spilt inn på CD. Lokalt næringsliv er herved utfordret!
- Vi gleder oss veldig til å fremføre «Huldredans» for publikum. Dette har vi jobbet hardt med i lang tid, men sannelig er det verdt det, sier Husby. Jeg er så stolt av gjengen på scenen som har jobbet dag og natt for dette.

For vi ser mer av «Huldra», eller er dette slutten?
– Det får tiden og etterspørselen vise. Dette er en stor og tidkrevende produksjon. Vi startet med innspilling av videoer allerede i påsken, og har holdt det gående siden. Men vi skal aldri si aldri. Kanskje kommer Huldra tilbake på scenen igjen, smiler en fornøyd Husby.
Har du ikke fått tak i billett til «Huldredans» får du krysse fingre og tær for at det blir flere forestillinger. Er du en av de 600 som har klart å skaffe seg billett, så er det bare å begynne å glede seg. Vi lover at du blir trollbundet, for dette er magi. Hadde vi hatt en terning, så ville det blitt en 6'er!
God fornøyelse!
Bildene kan klikkes større. Videoklippene er dessverre av litt dårlig lydkvalitet.
 
huldredans1
huldredans10
huldredans11
huldredans13
huldredans12
huldredans14
huldredans15
huldredans16
huldredans17
huldredans2
huldredans3
huldredans4
huldredans5
huldredans6
huldredans7
huldredans8
huldredans9