Hege Toft Karlsen

Lunsjmøte på skimuseet

Onsdag inviterte Rindal Sparebank alle Rindal næringsforum sine medlemmer til lunjsmøte på Rindal Skimuseum. Konsersjef i Eika-gruppen, Hege Toft Karlsen, holdt et innlegg om Eika-alliansen og lokalbankene. Det var hennes første besøk i Rindal, og hun syntes skimuseet var utrolig flott.
 

Magne Bjørnstad.jpg

Konsernesjef Hege Toft Karlsen holdt et innlegg om Eika-gruppen/Eika-alliansen og lokalbankene, alliansens betydning for små og mellomstore sparebanker, og sparebankenes betydning for det lokale næringslivet.

Lokalbankene sikrer arbeidsplasser i distriktene. Det er 75 lokalbanker som er med i Eika-alliansen.

- Det innføres stadig nye reguleringsbestemmelser for bankene, fortalte Hege Toft Karlsen. Utviklingen skjer svært fort. Dette er en av grunnene til at lokalbankene har stor nytte av Eika-alliansen. Her får de hjelp til henge med i svingene og følge med i utviklingen.

- Eika-alliansen blir stadig viktigere for de små bankene, sa Karlsen.

Konsernsjefen snakket om at Eika spiller på lag med næringslivet. Eika gjør det mulig for små og mellomstore bedrifter å være effektive og lønnsomme i en stadig mer kompleks og konkurranseutsatt industri.

Magne B og Hege T K.jpg

- Hovedfilosofien for Eikabankene er fortsatt personkontakt og nærhet til kundene, når kundene ønsker det sa Hege Toft Karlsen. - Eika jobber for at bankene fortsatt skal være lokalt til stede, men vi må samtidig henge med i digitaliseringen.

- Vi må klare å forandre oss i den tiden og takten som er nødvendig i et marked som er i rask endring, sa Hege Toft Karlsen.

Eika har nylig kommet med ny nettbank og ny mobilbank.

- De som ikke har lastet ned den nye mobilbanken enda bør absolutt gjøre det, sa Hege Toft Karlsen - Den nye mobilbanken gir helt andre løsninger.

Eika har alltid noen tilgjengelig på jobb, døgnet rundt. Ett eller annet sted i Norge er det alltid noen tilgjengelig. Dette er viktig i et samfunn som er i endring, mener Karlsen. Arbeidstider og døgnrytmer endres også, og mye skjer på kveldstid og i helger.

Hege Toft Karlsen rakk en rask omvisning på skimuseet. Hun er skiinteressert selv, fortalte hun, og hun syntes at Rindal har et utrolig flott skimuseum.

I disse dager er det Ski-VM i Falun, og det var nettopp i Falun Magne Myrmo ble den siste verdensmester på treski i 1974, fortalte Magne Bjørnstad. Rindal skimuseum har ett av skiene som Myrmo brukte i seiersløpet i utstillingen sin. Myrmo gikk på Landsem-ski. Og utstillingen viser Landsemskienes utvikling, fra treski til glassfiber.

Magne Bjørnstad og Hege Toft Karlsen.jpg
Magne Bjørnstad og Hege Toft Karlsen foran Magne Myrmos vinnerski fra VM i Falun i 1974.

Rindal sparebank har sitt årsmøte onsdag kveld. Det er i den forbindelse at konsernsjefen er på besøk. Rindal sparebank skal behandle sitt årsregnskap på årsmøtet, og i år kan banken presentere tidenes beste resultat, på 12 millioner etter skatt. Dette er banksjef Magne Bjørnstad svært godt fornøyd med. Han mener at dette viser at lokalbankene er liv laga.