RNF 19 sept

Lunsjmøte med opplevelser iTrollheimen

Mandag hadde Rindal Næringsforum lunsjmøte med generell informasjon og orientering fra Næringshagen i Orkdalsregionen om "byggebørs" og næringsplan. Gøran Bolme presenterte iTrollheimen sitt nye opplegg "Rindalspakken", der flere lokale bedrifter har bidratt til å gi besøkende en komplett weekendpakke i Rindal.

Styreleder i Rindal Næringsforum, Romund Aune, gikk igjennom en del generell informasjon til medlemmene.

Aktivitetsplan for Rindal Næringsforum denne høsten:

14. oktober: Medlemsquiz på 3 Venner. 
21. november: Lunsjmøte med bedriftsbesøk.
5. desember: Juleavslutning.

Rindal Næringsforum satser på å ha ett arrangement i måneden framover.


BYGGEBØRS på Bårdshaug herregård onsdag 15. november

Næringsforeningene i Orkdalsregionen (Frøya, Hitra, Agdenes, Snillfjord, Hemne, Skaun, Orkdal, Meldal, Rindal og Rennebu) vil arrangere "BYGGEBØRS" i Orkdal 15. november 2016.

"Byggebørs" vil være et forum der deltakerne får god og omfattende informasjon om hvilke bygge- og anleggsprosjekter som er under planlegging og gjennomføring. Det vil gi deltakerne en unik mulighet til å få oversikt over hva som "rører seg" i bransjen, og vil være en mulighet for å vurdere hva som kan være aktuelle oppdrag for den enkelte. Konkret informasjon vil bli gitt gjennom:

* 3-4 korte fagforedrag om

- Markedsutsiktene for boliger og næringsbygg
- Litt om den økonomiske utviklingen
- Byggebransjen som investeringsmulighet

* Prosjektpresentasjoner fra offentlige (stat, fylkeskommunen, kommunene) og private utbyggere.

De som man tror vil ha nytte av å være tilstede er:

- Politikere
- Planleggere/tekniske utbyggere
- Ansvarlige for vedlikehold m.v.
- Entreprenører - alle fag
- Utbyggere og investorer
- Arkitekter, ingeniører
- Andre rådgivere
- Banker og andre finansinstitusjoner
- Eiendomsmeglere
- Næringsforeninger og næringshager
- Transportører, håndverkere av forskjellige slag, og mange andre

* Gjennom deltakelse på byggebørsen vil man få tidlig informasjon som kan legges til grunn i planlegging og markedsarbeid. 
* Dette blir også en arena for relevant nettverksbygging.

Man kommer tilbake til program og påmelding.


Kurs i skatt og moms i Rindal

Næringsrådgiver Grete Elshaug i Rindal kommune orienterte om at det blir arrangert kurs i skatt og moms på Øvre Dalen i Rindal 5. oktober. Kurset arrangeres av Skatteetaten, og er et samarbeid mellom kommunene Rindal, Surnadal og Halsa. Påmeldingsfrist: 30. september

Les mer om kurset her.


Revidering av næringsplan i Rindal

Berit Arntzen fra Næringshagen i Orkdalsregionen orienterte om det videre arbeidet med næringsplan i Rindal. Hun presiserte at man er helt avhengig av engasjement og innspill fra lag, organisasjoner og bedrifter i dette arbeidet.


Orientering om iTrollheimen

Gøran Bolme, daglig leder i iTrollheimen AS, fortalte litt om arbeidet med bedriften fram til nå, det nye konseptet "Rindalspakken" og ellers veien videre for iTrollheimen.

iTrollheimen har avtale om leie av ei "Trollhytta" og delvis også nabohytta "Maritstøggu" for gjennomføring av ulike arrangementer. Gøran Bolme viste bilder og fortalte om diverse aktiviteter som iTrollheimen hittil har gjennomført.

Av arrangementer kan nevnes:

- Traktorsafari
- Løekonsert
- Småtrolluka 63 grader nord
- Utdrikningslag
- Rassafari ved Gråsjøen
- "Kurs" for å få trugesertifikat
- Trugepilates (Også vist på "Norge rundt", NRK)

Gøran Bolme påpekte at Trollheimen faktisk er ganske spesiell, med stor variasjon. Det er en stor ressurs, som han mener må utnyttes bedre. Samtidig har han også tanker om å utnytte alle de andre ressursene vi har rundt oss. Med dette som grunnlag komponerte han "Rindalspakken", med Ørland Sparebank som første kunde. Flere lokale bedrifter bidro til gjennomføring av ei skreddersydd opplevelseshelg i Rindal. De som bidro til dette sammen med iTrollheimen var Saga Trollheimen Hotel, Trialog, Knut Ole Laksøyen, Furkunnjmat, Rindal Skimuseum og 3 Venner.

Dette kan du lese mer om her.

IMG_6339.jpg
Gøran Bolme presenterte "Rindalsweekend" eller "Rindalspakken". Sammen med flere lokale bedrifter gjennomførte iTrollheimen dette konseptet først for ansatte i Ørland Sparebank.


Vil bygge "Porten til Trollheimen"

iTrollheimen har planer for et nytt konsept i Helgetunmarka i Rindal. Her ønsker bedriften å bygge "Porten til Trollheimen". Dette kan gjerne bli en severdighet som folk må innom når de besøker Rindal, eller når de besøker Midt-Norge, for den del, mener Gøran Bolme.

Det planlagte området i Helgetunmarka skal være åpent og tilgjengelig for alle, også f.eks. rullestolbrukere.

Trollheimen er "Home of the Trolls" på engelsk, og vi vet at utenlandske turister er opptatt av troll, så iTrollheimen vil erobre Trollet, fortalte Gøran Bolme. Han er åpen for innspill, ikke minst dersom noen ønsker å bidra med noe i et slikt prosjekt.

Ordfører Ola T Heggem kommenterte "Rindalspakken" på følgende måte:

- Ta her e det gauast e he lesse på leng! 

Han syntes det var svært positivt og oppmuntrende å lese om samarbeidet mellom lokale bedrifter og en vellykket gjennomføring.

Ordføreren sitter også i Verneområdestyret for Trollheimen, der alle de seks kommunene rundt Trollheimen er representert. I Verneområdestyret har man diskuterert om hver enkelt av kommunene skal ha sin egen inngangsport til Trollheimen. For Rindal sin del ligger det an til at inngangsporten blir Helgetunmarka, og det sammenfaller godt med planene til iTrollheimen.

- Det er bare å stå på for å få dette til, avsluttet ordføreren.