Lunsjmøte 180917 Letthus

Lunsjmøte i Rindal Næringsforum

Mandag var medlemmene i Rindal Næringsforum samlet til lunsjmøte hos Letthus. Daglig leder for Letthus, Martin Rise, tok de frammøtte med på omvisning i produksjonslokalene. 

Bildet over: F. v: Magne Bjørnstad, Jostein Grytbakk og Magne Løfaldli (delvis gjemt bak Martin Rise), var blant de frammøtte som fikk omvisning av daglig leder for Letthus, Martin Rise. Til høyre i bildet: Romund Aune, leder i Rindal Næringsforum. 

- Etter konkursen var vi usikre optimister som ville starte opp igjen, forteller Rise. Med god hjelp fra Rindal kommune, som var veldig ivrig med at dette skulle lykkes, kom vi oss på beina igjen. Siden oppstarten etter konkursen i 2014 har det vært travelt, og vi blir flere og flere ansatte. Vi er nå oppe i 9 ansatte fordelt på heltid og deltid.

Rise gir ordet til Paul Haugen som er en av de som startet Letthus i 1992. Haugen forteller om en usikker tid, der finanskrise preget markedet. Han var selv med på å forhandle om priser når den tidligere fabrikken ble nedlagt, og endte til slutt opp med å betale 2,8 millioner kroner for utstyr og konsept. Etter hvert fikk de tak i de gamle lokalene til Rindal Kommunale Auto, og startet fabrikken der. El-Co kom inn på eiersiden, og de fikk også avtale om det elektriske arbeidet med brakkene. Haugen trekker fram gode kunder som Linjebygg, Bærum kommune, og Norsk Polarinstitutt. Sistnevnte er fremdeles kunde, og det har i årenes løp blitt mange leveranser til Svalbard. 
- I det første driftsåret til Letthus gikk vi i minus. Det tok vi igjen det 2. året, og i det 3. gikk vi med overskudd, forteller Paul Haugen. 

Nå er bedriften lokalisert på Stokkøyan, og regner med å nå en omsetning på 22 - 23 millioner kroner i 2017. I fjor proudserte de 152 brakker, mens de hittil i år har laget 140. 
- Produksjonen er betydelig effektivisert de siste årene, forteller Rise, som trekker fram de lokale leverandørene som gjør dette mulig. Med råvarene så nærme, blir jobben lettere for oss, sier Rise. 

 

Optimistkonferansen

Sivert Dombu reklamerte for Optimistkonferansen som skal være i Rindalshuset torsdag 28. september kl. 12. Han oppfordrer alle bedrifter om å sende antall påmeldte til Anne Norli i Rindal Sparebank. 

 

Info fra Rindal Næringsforum

Romund Aune informerte om nytt fra næringsforumet:

- Næringsforumet ønsker flere på mail-lista, og oppfordrer alle bedrifter til å sende potensielle mottakere på mail til Synnøve Langli.
- De ønsker også flere nyheter fra bedrifter. Store eller små nyheter kan sendes til Synnøve. Ta gjerne med et bilde.

- Det har blitt undersøkt om interessen rundt julebord, og responsen har vært god. Et mulig julebord er lagt til 3. november. 

- Daglig leder for Rindal IL/Rindal Næringsforum: Her er det gjennomført intervju, og vi håper å være i mål med prosessen i løpet av uke 38. 

- Det blir en større satsing på kurs framover. På www.mhms.no (Midtnorsk HMS-senter), kan du gå inn og se om det blir arrangert et kurs som passer for din bedrift. 
Kommende kurs som kan være aktuelle er "Styreledelse og daglig ledelse" 27. september, og "Vold og trusler i arbeidslivet" 17. oktober.

- Nytt styremedlem i næringsforumet er Jon Moen.

- Neste møte blir hos Polaris Nordmøre. Dato ikke satt.

Martin Rise og Paul Haugen.jpg
Martin Rise og Paul Haugen fortalte om historien til Letthus. 

Sivert Dombu.jpg
Sivert Dombu reklamerte for Optimistkonferansen 28. september.