Lykkeland ingr 2

Lovende Lykkeland

Trollheimsporten var med da Lykkeland åpnet dørene på gløtt. Torsdag har den brutalt ærlige og hysterisk morsomme forestillingen premiere på Surnadal kulturhus.

Lykkeland er Svanhild Husby "bak fasaden". Et levd liv har resultert i utgitt CD og forestilling om vemod, skam, løgn, humor, fantasiflukt og søskenkjærlighet. Svanhild har fått med seg både familie og artister hun har jobbet med gjennom en tjue år lang kulturkarriere, men hun er også opptatt av å få nye, unge talenter på scenen. Ensemblet på godt over tjue aktører er dermed en god blanding av unge og voksne musikere, dansere, sangere og skuespillere som alle har en eller annen tilknytning til Svanhild. I tillegg til å levere utrolig flotte prestasjoner er samholdet mellom samtlige til å ta og føle på, noe som gjør opplevelsen desto mer nær og personlig.

 

Mye mersmak

Personlig blir det nemlig i aller høyeste grad. Hovedpersonen selv trekker seg litt tilbake og lar de andre aktørene virkelig skinne, men Svanhilds stemme er tydelig hele veien. Det blir spesielt virkningsfullt når noen av de unge gjenforteller barne- og ungdomsminner på godt og vondt. Det blir tidvis sterkt, særlig i kombinasjon med flott scenografi og eminente musikere som underbygger stemningen. Men latteren er heller aldri langt unna. Sømløst blir vi tatt fra gripende sanger til komiske sketsjer, med andre ord blir det aldri et kjedelig øyeblikk. Første akt var alt undertegnede fikk være med på denne mandagskvelden, men opplevelsen ga i sannhet mersmak.

Forestillingene går torsdag, fredag og lørdag kveld. Her er det ikke stort å vente med.

Huldrejenter.jpg

Trolsk stemning når huldrene kommer frem.

Holde i hånda.jpg

Vemodig og vakkert med Ellinor og Mira.

Drosjedamer.jpg

Søstrene Oddrun, Svanhild, Ellinor og Janne har fått med seg Tanja Heggem i drosjekø.

Adventssang 2.jpg

Dynamittbønder.jpg

Dynamitt-bøndene Gøran og Nils Inge.

Janne solo.jpg

Camilla og Gøran NK-PA.jpg

Vaktmesteren kunne gjerne tenkt seg en PA. Eller NK. Begge deler, kanskje?

Barnekor.jpg

Eirin, Mira, Ronja, Liv Jenny, Elise, Ellen, Maya, Alva Lisa og Aron utgjør kveldens mest sjarmerende kor.

Smugler.jpg

Nils Inge og Einar er fantastisk morsomme når de strengt tatt ikke er så tøffe som de gir seg ut for å være.

Backstage.jpg

Barn og unge.jpg