Øystein Moe, Bernt G Bøe og Borghild Talgø_690x489

Lokalt CD-slipp:

«Melodi-minne»

Todalskoret og Åsskard Kyrkjekor har gått sammen om å pusse støv av et tjuetalls populære hits fra ønskekonsertens gullalder, i håp om å holde melodiminnene ved like - og formidle videre til nye lyttere. Låtutvalget på CD'en spenner vidt, men har gjenkjennelse som en rød tråd.

Torsdag kunne Bernt G. Bøe, Øystein Moe og Borghild Talgø med glede fortelle om sitt nye samarbeidsprosjekt. Todalskoret og Åsskard Kyrkjekor samarbeider gjerne, og har i mange år invitert folk til allsang og aktiv bruk av den gode sangskatten. Korene sine «Syng-med-oss»-program har samlet mange sangglade rundt i bygdene. Særlig har Vårsongfesten i Bøfjorden hver 1. mai blitt en institusjon som folk setter pris på. Da er allsangen i høysetet – til glede for den som har lyst til å synge, gjerne sammen med andre. Med trekkspill, piano og andre instrument lyder sangskatten friskt og fulltonende.

 

Med den nyinnspilte CD’en «Melodi-minne» har de to korene sammen med solistar og gode folk på trekkspill (Peder Hønsvik), piano (Tor Strand, Bernt G. Bøe), synth (Øystein Moe) og bass (Gunnar J. Bøe) pusset støvet av et 20-talls populære «hits» fra ønskekonsertens gullalder, med gode melodier og gode tekster som motivasjon. Bernt fremhever spesielt sangene Nordlandsnetter, Anna Lovinda og Menuett i mai som representanter for gripende god tekst.

 

Korene vil på denne måten ta vare på «de gode, gamle sangene», både fra skolestua og fra utallige runder i Ønskekonserten. Tanker er å holde de ved like og formidle videre til stadig nye brukere, og forhåpentligvis fylle et tomrom og imøtekomme et savn hos mange! Bernt forteller at ei som allerede har lyttet til utgivelsen hadde «sunget ilag med hele CD’en». Borghild legger til at CD’en inkluderer sanger som hun nødvendigvis ikke likte så godt da hun var yngre, men som har «satt seg i ryggmargen». – Å høre de igjen var som å komme hjem, smiler hun. Her vil gjenkjennelsesfaktoren med andre ord være stor for de aller fleste.

 

Det er stor variasjon i låtutvalget, men gjenkjennelse er en rød tråd. Tittellista inkluderer:

- Minnenes melodi (Stordahl og Engedal, 1951/Solist Sigrid V. Bøe med kor og tango-gruppe)

- Måke, fortell (med bakgrunn i tragisk stormkatastrofe i Nordishavet 1954)

- Anna Lovinda (Erik Byes gripende ballade, med Øystein Moe som solist i spesialarr. av Bernt G. Bøe)

- Kjærligheten er det største (Bibel-inspirert slager av «Lyktemannen» i NRK på 1930-talet, Frimann Clasen og melodi av valsekongen Reidar Thommesen)

- The Joy of Love representerer skikkelig «gammel-pop» (1700-tallet, fornyet til slager av Joan Baez i 60-årene)

- No livnar det i lundar og Fager kveldsol smiler (perler fra nasjonaldag og skolestue, framført i klassisk kor-stil)

- The Rose av Amanda McBroom (1977) har fått norsk tekst og utforming av Bernt G. Bøe.

 

07 Melodiminne COVERFOTO_690x695.jpg