Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Lett bris
Torsdag
Torsdag Sludd
Sludd
Svak vind
LGN

Lilly Gunn blir ordfører i Surnadal

Onsdag formiddag falt endelig avgjørelsen i Surnadal. Miljøpartiet De Grønne valgte å følge folket i sin støtte til Arbeiderpartiet, og dermed fortsetter Lilly Gunn Nyheim som ordfører i Surnadal kommune.

Tirsdag ettermiddag gikk Nils Petter Tonning og Frp ut og sa at de støtter Ap. Dermed var situasjon slik at begge grupperingene hadde 13 stemmer. Sp (9), Høyre (3) og KrF (1) på den ene siden, mot Ap (12) og Frp (1) på den andre. MDG ble plutselig jokeren som satt med makta, og kunne avgjøre om det var Margrethe Svinvik (Sp) eller Lilly Gunn Nyheim (Ap) som skulle bli ordfører i Surnadal de neste 4 årene.

Hektisk møteaktivitet både internt og sammen med de to grupperingene tirsdag kveld førte ikke frem, og den planlagte pressekonferansen ble utsatt til onsdag formiddag. Eli Vullum Kvande og de øvrige i MDG valgte til slutt å lytte til folkets stemmer og støtte Ap, noe som førte til at Lilly Gunn Nyheim får fortsette som ordfører. Hun skriver seg inn i historien som Surnadals aller første kvinnelige ordfører valgt ved kommunevalg.

Helge Røv (Ap) blir varaordfører.Miljøpartiet De Grønne skriver dette i en pressemelding onsdag:

I går var MDG i forhandlinger med begge sider og vi fikk støtte i mange saker som vi står for.

Begge sider vil være med å bygge sykkelvei i sentrum, som gir en bedre forbindelse mellom det største byggefeltet og skoleområde. Det gir lavere utslipp hvis færre foreldre kjører barna sine til skolen, det gir også et lavterskeltilbud til fysisk aktivitet som gir bedre helse,

Begge sider vil jobbe for at kommunen skal se på innkjøpsordningene for kommunen, slik at vi kan bruke lokale produkter, i tillegg til kortreist og økologisk mat.

Begge sider vil jobbe for at vi skal se på rehabilitering/gjenbruk av eksisterende bygningsmasse og energieffektive løsninger for et eventuelt nytt skolebygg på Øye.

Begge sider vil jobbe for å verne laks og sjøaure.

Begge sider vil jobbe for å verne matjorda vi har i kommunen.

Vi har gått ut med at vi vil ha en sunn kommuneøkonomi, og begge parter støtter oss i dette.

Vi gikk til valg og lovte våre velgere at vi skulle støtte det partiet/blokken som ga MDG mest i miljøsaker. I går forhandlet vi med begge sider, og de er begge velvillige som eksemplene tidligere viser. Vi er veldig fornøyd med at vi kom i denne posisjonen i går, slik at vi fikk sette miljø på dagsorden fra dag 1. Vi føler allerede etter gårsdagen at MDG har gode diskusjoner med begge sider, og vi gleder oss til et samarbeid med alle partiene som sitter i kommunestyret i Surnadal.

Vi har alle sovet på det, jeg har både syklet og sovet på det – og kommet frem til at det er folket som skal bestemme dette. Vi har gitt våre velgere det vi lovte før valget mtp å jobbe for et Grønnere Surnadal, så da skal demokratiet få bestemme. Derfor velger vi å støtte Arbeiderpartiet, siden de har fått flest stemmer under mandagens kommunevalg.  På grunnlag av det ovennevnte så ser vi også frem til et veldig godt samarbeid med opposisjonen. Vi gleder oss!
 

For Miljøpartiet de Grønne, Eli Vullum Kvande

 

Klikk her for å se hvem som sitter i det nye kommunestyret i Surnadal
 


 

Tips en venn Skriv ut