«Høttrindaling» i Midnight Sun Marathon

Lørdag gikk Midnight Sun Marathon av stabelen i Tromsø, og en av dem som gjennomførte for første gang var høttrindaling og fysioterapeut i Rindal, Helge Pedersen. Han deler opplevelsen sin med Trollheimsportens lesere.

Helge Pedersen m fam_690x920.jpg

Pedersen har trent jevnt og trutt i de 4 siste månedene mot dette målet, og lørdag var den store dagen kommet. Starten gikk kl 20.30 og lite ble gjort den dagen unntatt å spise, drikke og hvile, forteller han.

- Det er alfa og omega å ha fulle glukogenlager. Så mye karbohydrater ble spist de siste 3 dagene. Pasta, kylling, banan,laks og havregyn besto kosten av. Mye vann ble også drukket pluss sportsdrikke, forteller han videre.

- Selve kroppen skulle også klargjøres: klipping av tånegler, file bort hard hud, teiping av brystvorter og vaselin over øynene.Løpesokker og en sportsbokser var kjøpt inn og selvfølgelig ett par joggesko beregnet for mengde.
Siden dette var Midnight Sun Marathon, så var starten så sent som kl.21.30, og da var Helge Pedersen klar til start!

Vi lar fysioterapeuten selv fortelle og beskrive sin første maraton:

Helge Pedersen IMG_2883.jpgHelge Pedersen IMG_2884.jpg


 
 
Klokka 21.30 var jeg klar til start. 42 195 m på asfalt lå foran meg. Jeg hadde selv et mål på 3 timer og skulle derfor starte i det tempoet. Skuddet gikk og farten ble satt.

Jeg kom meg veldig lett opp og fram i feltet og fikk en god plassering. Kroppen kjentes god ut. Jeg lå såpass langt framme at jeg var nr 2 i klassen min over en lengre tid.

Etter første vending ved 10 km, ble det 10 km med motvind og bittelitt motbakke. Farten ble fortsatt holdt, men pulsen steg over sone 4 og dermed tærte det ekstra på lagrene.
 

Ved halvveis, 21,1 km var tiden 1:31. Akkurat som planlagt.

Skulle ønske at resten av rapporten kunne fortsette i samme tone, men etter 25 km møtte jeg den berømte veggen. Ennå 17 km til mål, og jeg måtte faktisk gå ca 10 meter for deretter å starte på igjen.

Nå kjentes beina ut som tømmerstokker, og muskulært utmattet måtte jeg bare fortsette.

Å bryte var ikke noe alternativ, selv om tanken streifet meg. Jeg kom meg til en drikkestasjon der jeg fikk fylt om med energigel og sportsdrikke.

3-timerstempoet ble glemt og fokuset var plutselig å fullføre på en hederlig måte. En jevn rolig fart ble holdt hele veien med påtvungne gåstrekninger for å lette på muskelstivheten.

Langs hele løypa var det god stemning med mye folk. Benker og bord var plassert utenfor flere oppkjørsler. Flagg og ivrige heiarop hjalp lite på musklene mine.

Omgivelsene var det heller ingenting å klage på. Midnattssol og majestetiske fjell med mye snø på toppen rundt hele Tromsøya. Dette hjalp heller ikke på en sliten kropp.

Jeg kom meg etterhvert til mål og endte opp med en slutttid på 3:21.

Totalt var det nesten 1000 startende og jeg endte opp på 54. plass. Nr. 9 i klassen. Godt fornøyd selv om slutten ble tøffere enn planlagt.


Det var ingen god følse å våkne søndag morgen. Dunking i begge beina og ingen sjanse til å gå normalt. Trappene blir fortsatt forsert med ett og ett trinn. Sitter nå på flyet med leggkompresjon og føler meg som en eldre dame på tur, som gruer seg til å gå ned trappene fra flyet. God sommer til alle sammen og hold dere aktiv.

 

Trollheimsporten vil på vegne av Helges mange kunder gratulere med fullført maraton!

Han legger til at kona, Turid, fullførte halvmaraton på 2 timer, og hans to håpefulle (Sigve og Miriam) fullførte barnemaraton enkelt. Dette går klart fram av toppbildet.

Les mer om Midnight Sun Marathon, maraton i midnattssol i Tromsø på msm.no og iTromsø!

solbilde_690x388.jpg

Vinneren av Midnight Sun Marathon Antony Mugo tatt på Langnes klokka 22.23 lørdag kveld. Foto: Daniel Lilleeng, nettsida iTromsø. Vinnertida ble 2.26.14.