Mandag
Mandag Snøbyger
-11°
Snøbyger
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Delvis skyet
-13°
Delvis skyet
Flau vind
Picasa

I alle fall samarbeider de godt

Letthus + KIAS = sant (mesta)

Bedriftene Kvanne Industrier (KIAS) i Surnadal og Letthus i Rindal samarbeider godt, og nå er samarbeidet formalisert i en samarbeidsavtale. Les mer om disse bedriftene nedafor.

 

Fra venstre: Grim Røen, markedssjef - KIAS,  Stig Kvendset, daglig leder - KIAS og Bård Gåsvand, produksjonssjef - Letthus

 

Bedriftene har hatt god kontakt helt siden Letthus Rindal AS ble etablert og Paul Haugen var leder. Nå blir samarbeidet mer konkret i form av en samarbeidsavtale mellom Kias (Kvanne Industrier AS) i Industrivegen i Røtet, Surnadal og Letthus i Rindal.

 

 

KIAS leverer dører i glassfiber med karm og lister utvendig og innvendig til arbeidsbrakkene som Letthus lager. Karmløsningen er utvikla i lag med Letthus. Det er innlagt ei plastlist i karmen for å hindre kuldebro på den brakka som Norsk Polarinstitutt har kjøpt. Dører og vegger er isolert med skum. Den skal til Svalbard. Letthus har også levert brakker til Antarktis, så en kan godt snakke om et internasjonalt marked for bedrifta som ligger i Stokkøyan industriområde i Rindal.

 

De ser store fordeler i å samarbeide med lokale bedrifter. Det er mye lettere å snakke sammen og å møte hverandre, se produktene og komme fram til løsninger og gjøre hverandre bedre produsenter. Slik kan de tilpasse produktene til det som er behovet til kundene.

 

KIAS er eneste bedrift som lager dører i glassfiber i Norge. De har som mål å konkurrere ut plastlaminerte dører på at de er så og si vedlikeholdsfrie og har lang levetid. Alt beslag er syrefast og rustfritt. Nå har de fått en stor leveranse av dører til Ullevål Sykehus, og det er nettopp det offentlige markedet de håper på å erobre med langsiktig satsing. Offshore kan også være et interessant marked.

 

 

 

 

 

 

 

I hallen hos Letthus såg vi vogna med produksjonsnummer 222 som var produsert i 1996 og var inne til service.

Produksjonsnummer 1959 skal til Svalbard. Den har isbjørnbeskyttelse på vinduene.... (bilde nedafor)

Bård Gåsvand rekna med at produksjonsnummer 2000 skal bli feira, og det nærmer seg! Trollheimsporten kommer nok tilbake til den begivenheten.

 

1-IMGP9722
Velkommen i brakka! Hæhre er en stor maskinentreprenør som m.a. deltar i utbygginga av E6 langs Mjøsa nord for Minnesund. De har kjøpt 20 anleggsbrakker på hjul. Nummer 19 og 20 er klare til levering før helga.
1-IMGP9723
Her kan de kokkelere litt
1-2013-04-11 15
Denne brakk skal til Svalbard og har isbjørnbeskyttele for vindua
1-IMGP9737
Bård kommer heller ikke inn i denne brakka som Norsk Polarinstitutt skal bruke på Svalbard
1-IMGP9727
Stolte representanter for samarbeidende bedrifter: Sammen blir vi bedre!
Fjøsdør - bislag
Denne fjøsdøra kan du se fra vegen i Batnfjorden
Fjøsdør
Du ser melketanken gjennom vinduet (koøyet)
Tips en venn Skriv ut