Lanserer interaktivt rindalskart

Rindal Næringsforum og Rindal kommune lanserer en kartløsning som samler all informasjon om næring, friluftsliv og tjenester i Rindal på ett brett - et interaktivt sådan.

Idéen til prosjektet startet hos Rindal Næringsforum. Med 400.000 i overskudd fra 2013-regnskapet oppfordret plansjef Sivert Dombu og Rindal kommune næringsforumet til å komme med forslag til strategiske fellestiltak som skulle komme lokalt næringsliv, lag og organisasjoner og bygda generelt til gode. I fellesskap kom næringsforumet frem til idéen om et prosjekt hvis overordnede formål er å synliggjøre hvilke tjenester og tilbud som eksisterer i kommunen, og som vil komme både fastboende, høttrindalinger og tilreisende til gode.

Tidligere nestleder i næringsforumet og medlem av arbeidsgruppa, Odd Inge Løfald, har vært primus motor for prosjektet. Flere løsninger har vært på idéblokka, men halvannet år og utallige dugnadstimer senere kan næringsforumet, kommunen og Turstigruppa Rindal IL nå presentere det endelige resultatet: en omfattende kartløsning i flere formater.

 

Interaktiv informasjonsformidling

Hovedsatsningen er et digitalt kart som blir tilgjengelig her på Trollheimsporten, kommunens hjemmesider og tidtilaleve.no. På våre nettsider finner du link til kartet rett ved siden av logoen - se illustrasjon under. På selve kartet velger man først mellom 10 ulike kategorier, som idrettsanlegg, turisme, butikker, tomter og kultur. Når man har valgt kategori kommer det opp symboler som hver enkelt gir kontaktinformasjon om de ulike aktørene innenfor denne kategorien når man klikker på dem.

Kart topp_600x143.jpg

Du finner banneret ved logoen vår. Klikk på banneret for å komme til kartet.

Rindal kommune symbol.JPG

Slik ser Rindal kommunes symbol ut når man klikker på det. Her har man i de fleste tilfellene også muligheten til å klikke seg videre til egen hjemmeside.

 

Kartet vil bli tilgjengelig i papirform om kort tid, på butikker, bensinstasjoner, kommunehuset, overnattingssteder og lignende. Det vil ha et noe annerledes utseende enn sin interaktive motpart, med farget oversiktskart på den ene siden og et sentrumskart på den andre. Også dette kartet vil ha nøkkelsymboler og korresponderende symbolforklaringer. På dette kartet er et bredt utvalg turstier oppmerket med stiplede linjer. Disse er de samme turene man kan finne under kategorien «Friluftsliv» på det digitale kartet.

Næringsforumet har nemlig samarbeidet tett med Turstigruppa Rindal IL ved Harald Solvik og Rune Løfald, som samtidig har utformet et eget turstihefte med totalt 34 sommer- og vinterturer. Heftet vil bli trykket i lommeformat, og alle turene vil ha en kort turbeskrivelse, QR-kode samt egen GPS-link som viser ruta. Til sist vil kartløsningen også bli å finne på infotavla ved Igltjønna. Selv om Rindal ikke har egne StikkUT!-turer, er håpet at turstiene nå blir fulle av surnadalinger, smiler Odd Inge Løfald:

- Nå er det bare å begynne å gå!

Heftet er forløpig ikke gått i trykken, men Solvik melder at det vil komme i god tid før sommeren. På Rindal ILs nettsider ligger imidlertid alt klart allerede - klikk her.

Arbeidsgruppa gjør oppmerksom på at grunnlaget for kartene er hentet fra Statens kartverk – dette inkluderer også stedsnavn. Kartene oppdateres automatisk i tilfelle det kommer endringer.

 

Positivt tiltak

Nyvalgt leder i Rindal Næringsforum Romund Aune gleder seg over at mange timers dugnadsarbeid endelig er i mål.

- Det er gøttj å se resultatet, smiler Aune.

Harald Solvik tror prosjektet er et positivt løft for Rindal som helhet.

- Dette er med på å synliggjøre alt vi har fått til i bygda, fastslår han.

Sjekk ut kartet her!

Rune Løfald, Harald Solvik, Romund Aune, Sivert Dombu og Odd Inge Løfald (690x402).jpg

F.v. Rune Løfald og Harald Solvik i turstigruppa, Romund Aune, Odd Inge Løfald og Sivert Dombu. Alle, unntatt Aune, har sittet i arbeidsgruppa sammen med Marvin Røen og Anne Skjølsvold.