fiskekonk morten hansen vinner

Laksekonge fra Melhus

Tre og en halv time tok det før kvoten på ti laks var fylt opp under fredagens fiskekonkurranse i regi av Norsk Laksefestival. Aldri før har det blitt tatt så mange laks på så kort tid. Største laks ble tatt av Morten Hansen fra Melhus, som nå kan smykke seg med tittelen Laksekonge 2016.

Hansen har fisket i Surna siden 1991, men har aldri fått fisk i konkurransen før. Han var rimelig nervøs da han dro laksen i land i Kleivahølen, og innrømmet at han tenkte på premien. Etter at laksen kom på land slo han fast at det ikke ble mer fisking i kveld, siden han enda var helt skjelven.

Hva vil han så gjøre med premien på 30 000?

- Spandere på kona! Men det bør du kanskje ikke skrive. Det blir et voldsomt forventningspress på meg, ler den ferske laksekongen. 

Laksen ble tatt på mark.

vinnerlaksen.jpg
Vinnerlaksen

Da Hansen dro laksen på 9,62 kilo i land var det dratt i land sju lakser av kvota på ti. Like før klokken 22.30 ble det stor spenning da Laksekongen fra 2013, Bjørn Brekstad, dro på lang en stor og kraftig laks i Korsahølen. Den veide 8,48 kilo, og Brekstad måtte dermed ta til takke med andreplassen i årets konkurranse. Dette var konkurransen tiende og siste laks.

fiskekonk bjørn brekstad.jpg
Bjørn Brekstad med en flott laks på 8,48 kilo

Årets fiskekonkurranse fikk en skikkelig pangstart, og i løpet av den første halvtimen ble dratt i land tre lakser. I tidligere konkurranser har det hendt seg at det har blitt fisket tre i løpet av hele kvelden...

Guttorm Caspersen fra Ørland endte på tredjeplass med en laks på 6,61 kilo. Den ble tatt på mark i Litjflønet. 

Totalt deltok 129 fiskere i konkurransen, 10 av disse i juniorklassen.

fiskekonk guttorm caspersen andreplass.jpg
Tredjeplassen gikk til Guttorm Caspersen

8 år gamle Ola Magnar Husby Tellesbø tok sin aller første laks i kveld! Den ble tatt på sluk på Tellesbø, og han vant dermed juniorklassen med sine 3,2 kg.

ola magnar husby tellesbø.jpg
Stolt juniorvinner

 

fiskekonk ulrik holm
Ulrik Holm fra Danmark
fisker stemning
Spennende å dra på land fisk
fisker
Guttorm Caspersen
bjørn brekstad øyvind holte
Bjørn Brekstad fikk hjelp av Øyvind Holte
fiskekonj jan eide
Jan Eide fra Larvik
fiskekonk fanget
Fisk på land!
fiskekonk fisker kyr
Kyrne ville gjerne være med på bildet
fiskekonk jan ove bjørnsrud
Jan Ove Bjørnsrud fra Trysil