laks petter smedby

Laksekonge fra Brumunddal

Petter Smeby fra Brumunddal ble fredag kveld Laksekonge med en fin laks på 5,7 kilo. Den ble tatt på tatt på mark i Langhølen på Honnstad litt før klokken halv ti. Laksen sørget dermed for at Smeby er 30 000 kroner rikere!

Fisken må være mer enn 5 kilo for å være med i konkurransen. Det holdt med god margin for 21-åringen som tok det hele tilsynelatende med knusende ro i noen spennende timer før konkurransen ble avsluttet.

- Det er veldig artig, og selvsagt utrolig spennende. Vi må ikke glemme at det er 91 andre fiskere som kan slå meg, og hele tre timer igjen av fiskekonkurransen, sa en spent Smeby fredag kveld.

Fiskekonkurransen ble avsluttet kl 01.00, og ingen klarte å dra i land en større fisk enn Smeby, som dermed kan titulere seg som Laksekonge 2015.

Brumunddølen har fisket i Surna siden han var liten gutt, men debuterte i fiskekonkurransen under Norsk Laksefestival i år. Sammen med familien sin har han feriert i Surnadal hver sommer, og er naturlig nok ekstra glad for at han tok turen på ny i år. 

Laksekongen får gavesjekken utdelt under premieutdelingen på Skei lørdag klokken 15.00.

Det var 92 fiskere med i konkurransen.

laksekonge petter smedby 2015_690x458.jpg