Laksefestival med mange overraskelser

Sammen med generalpartner Surnadal Sparebank er står laksefestivalkomiteen klar med startnummer før festivalåpningen torsdag. Årets festival er full av overraskelser, og startnumrene har visst med en av disse overraskelsene å gjøre...

Laksefestivalkomiteen 2015_690x462.jpg
Laksefestivalkomiteen er klar med startnummer på brystet, godt støttet av generalpartner Surnadal Sparebank. F.v. bankens markedssjef Liv Dalsegg, Eva S Rønning, Trygve Roaldset, Gudrun Sylte, Janne Husby, Ragna Marie Mauset, Toril Kyllo, Stein Are Holten, Bjørnar Mogstad og banksjef Allan Troelsen.


Åpningsshow

- Hovedkomiteen står klar med startnumrene sine, for på åpningsshowet fredag er det noe som skal skje, sier leder Ragna Marie Mauset hemmelighetsfullt.

De forteller at vi kan forvente å se flere startnummer rundt omkring i dagene fram mot fredag. Og disse startnumrene har altså noe med laksefestivalen å gjøre. Mer vil de ikke si om denne saken. Derfor må folk møte opp på åpningsshowet for å finne ut av sammenhengen.

Komiteen holder kortene tett til brystet, og vil i det hele tatt ikke avsløre så mye nytt i forbindelse med årets laksefestival. Men de lover at det blir flere overraskelser.

- I år må folk være på Skei hele tida, for å få med seg alle overraskelsene, smiler Mauset.

Underholdningsansvarlig Janne Husby forteller at det blir et knallbra åpningsshow i år, med band og hele seks vokalister på scena. Hvem vokalistene er er også en overraskelse.

- Kom og se hvem de er, oppfordrer Husby. - Det rocker!
 

Ny konferansier

Årets nye konferansier er Per Kristian Grytdal fra "Barn ingen adgang" på NRKSuper. Kanskje kan vi vente oss noen spennende eksperimenter...?


Kunstutstilling

Torsdag åpner kunstutstillinga i Finstuå. Keramiker Marianne Fjærvik og maler Ellen Hegg stiller ut sammen. Begge holder til på Surnadalsøra til vanlig. Det er første gang det er to festivalkunstnere, så det blir spennende. Utstillinga er åpen hele helga.


Laksesjakk

Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank forteller at det blir fokus på sjakk på festivalen i år. De har fått med seg Kristiansund sjakklubb, som gjerne vil være med å friske opp sjakkinteressen i Surnadal. Sjakklubben deler stand med banken på festivalen. I tillegg vil de være til stede i Svorkasalen lørdag og søndag og ha ulike aktiviteter der. Det blir blant annet lynsjakk.


Fisking på Glønavatnet

Tradisjon tro blir det fisking for liten og stor på Glønavatnet torsdag kveld. Surnadal Jeger og Fiskerforening er arrangør.


Fiskekonkurranse

I år blir det fiskekonkurranse på fredag kveld, slik det har vært de flest årene tidligere også.

Bjørnar Mogstad i Surnadal elveeigarlag synes at det har vært en treg start på laksefiskesesongen i år, men nå er i alle fall elva stor og fin, så det bør være muligheter for å få fisk under festivalen. Topp-premien er på 30.000 kroner.

- Vi håper selvsagt å få kåre en laksedronning for første gang i år, sier Ragna Marie Mauset.


Villaksseminar

Surnadal elveeigarlag og Norske Lakseelver står bak Villaksseminaret på fredag. Politikere på kommune- og fylkesnivå er invitert. Vegard Heggem fra Norske Lakseelver er ordstyrer. Her stiller man blant annet spørsmål om hva laksen er verdt for elva og for lokalsamfunnet.


Nordmarkstråkket

Lørdag blir det sykkelkonkurranse. Trimmerne starter først, og konkurranseklassen kommer etterpå.


Konserter

Fredag kveld blir det konsert. Da blir oppvarming med Døgnflue og påfølgende konsert med Surnadals Hyllest til Bruce Springsteen & The E Street Band. Dette blir en ny sjanse til de som ikke rakk å sikre seg billett til forestillingene i Kulturhuset.

Lørdag kveld er det igjen Døgnflue som varmer opp. Så kommer DDE og Rednex på scenen. DDE har vært på laksefestivalen før. Rednex har vært booket før, men måtte da melde avbud pga sykdom. Så det er godt at det blir en ny sjanse til å oppleve dem i år.


Energikampen

Lørdag blir det energikamp i regi av Svorka. Her har det vært kvalifiseringsrunder på skolene i forkant.


AMFI Talenter

I talentkonkurransen lørdag er det ikke bare mulig å delta med sang, men også andre talenter.

 

Andeløpet

 

Andeløpet er festivalens mest populære aktivitet. Andeloddene er allerede i salg, og vil være i salg gjennom hele festivalen fram til andeløpet søndag. Vinnerpremien er 25% av salget, altså maks 37.500 kr dersom alle loddene blir solgt!


Tivoli

Det er tivoli i Surnadal bare en gang i året, og det er populært for barna! Bergstrøms Tivoli vil slå seg ned ved landbrukshuset som tidligere, og det vil være ei sklie i Amfisenteret i tillegg.


Godt samarbeid med partnerne

Nytt i år er at Norsk Laksefestival har fått med seg flere partnere i arbeidet med festivalen. Partnerne er Pipelife, Svorka, Vårsøg og Amfi. Og generalpartner er som nevnt Surnadal Sparebank, som har vært med siden starten i år 2000.

- Vi har et veldig godt samarbeid, sier Ragna Marie Mauset.


Komiteen ser ut til å ha alt under kontroll fram mot Norsk Laksefestival, og gleder seg over litt bedre værmeldinger fram mot helga.
 

Du kan lese mer om festivalen på www.norsklaksefestival.no