Torsdag
Torsdag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind
Fredag
Fredag Sludd
Sludd
Liten kuling
Utenfor pensjonatet

Kurs i overflateredning

Rindal Brannvesen hadde torsdag kurs i overflateredning. Dagen startet med teori på Bolme Pensjonat, før det ble praktiske øvelser utenfor pensjonatet og i elva.

Gjennom "Det store brannløftet" fra Gjensidigestiftelsen har Rindal Brannvesen mottatt utstyr for over 100.000,- til redningsaksjoner i elv, vann og på is. I utstyrspakken var det blant annet tørrdrakter, flytevester, redningsflåte og undervannskamera. I tillegg fikk de også instruktør på kurset.

Torsdag var det kurs for de 6 røykdykkerne som skal være aktiv i vannet.  

- Dette er et 3-dagers kurs som er komprimert til èn dag, forteller Steinar Landsem ved Rindal Brannvesen. - Dette kurset teller både for redningsaksjoner i elv og vann, mens isredningskurset må vi naturligvis vente med til isen har kommet. Senere skal hele brannvesenet samles til samhandlingsøvelse. Slike redningsaksjoner er veldig reelle for oss som bor i Rindal fordi vi har både elv gjennom hele kommunen, samt islagte vann.

Også til stede denne dagen var John J. Storholt, som med sin drone bidrar til å få et bedre overblikk over skadestedet.

- Å bruke droner har blitt mer og mer vanlig i alle redningsetater, både politi, brann og ambulanse, forteller John J. Storholt. - En drone er et effektivt arbeidsredskap som gir et raskt overblikk over skadestedet fram til et helikopter kommer. Jeg har søkt og fått løyve fra Luftfartstilsynet, som betyr at jeg kan ta på oppdrag i det offentlige rom. Ved en hendelse der dronen kan brukes, vil skadestedslederen få en iPad som viser bildene dronen tar. På den måten kan han kommandere droneflygeren dit han ser det er behov. Det ligger mye trening bak det å fly en drone, og for brannvesenet kan det være greit at noen eksterne tar på denne jobben, i og med at de har såpass mye annet å sette seg inn i. 
Jeg har 3 batterier med til dronen på oppdrag, og hvert batteri gir en flygetid på ca. 20 minutter. Dronen har noen restriksjoner når det kommer til vær og vind, men fungerer fint både i åpent terreng og tett skog, sier Storholt.

Røykdykkerne+John.jpg
F.v: Pål Tore Sveen, John J. Storholt, Steinar Landsem, instruktør Andreas Nårstad, Rune Kirkholt, Bjørn Vegar Svinsås, Kjetil Løften, Geir Atle Kvendset.

Øvelse Rindal BV Foto John Storholt.jpg

Brønstadhølen 2 Foto John Storholt.jpg

Brønstadhølen 3 Foto John Storholt.jpg

Brønstadhølen 4 Foto John Storholt.jpg

Brønstadhølen 5 Foto John Storholt.jpg

Dronebilde 2.jpg

Dronebilde 2.jpg

Dronebilde 3.jpg

Alle foto fra elva: John J. Storholt.

 

Tips en venn Skriv ut