Galleri Barbara

Kunsttur Trollheimen rundt

Lørdag 20. juni dro forventningsfulle medlemmer i Rindal Kunstlag på sin etter hvert årlige sommertur. Denne gang var vi Trollheimen rundt.


Første stopp var på Galleri Barbara på Sunndalsøra hvor Tone Dietrichson stilte ut sine litografier. Kunstneren var tilstede i galleriet og fortalte at bildene på utstillinga var inspirert av henholdsvis Leonard Cohen sine tekster og Henrik Ibsens "Vilanden", hun holdt et engasjerende og interessant foredrag både om bildene sine og om hvordan vi som mennesker fremstår eller ønsker å fremstå i møte med andre.


Etter en rask lunsj på Hoås i Sunndal gikk turen videre til Oppdal hvor vi først besøkte glasskunstneren/keramikeren Bent Owesen. Han viste oss sitt verksted/galleri og fortalte om Speilsalen som en viktig inspirasjonskilde og hvordan han går fram for å lage sine vakre glassfat og vaser.


Før neste kunstvisitt var det middag på Skiferhotellet, deretter gikk vi til Galleri Mali i Oppdal sentrum, her møtte vi kunstneren Mali Anette Hoel som viste oss sine bilder og fortalte om hvordan hun kom i gang med arbeidet som kunstner og hva som inspirerer henne til nye kunstuttrykk i hverdagen.


Siste stopp på turen var idylliske Håggåsetra i Gisnadalen i Rennebu kommune. Her viste vertskapet Unni Larsen og Børge Dahle sin seterstøl som de møysommelig har restaurert både med blikk på moderne arkitektur og å ivareta gammel byggeskikk, bare bygningene på stølen var et imponerende skue. Ifølge eierne er Håggåsetra et kulturbeite for mennesker med kunst, kultur og natur i skjønn harmoni. I seterhusa var det utstillinger av bilder og skulpturer av de mest kjente kunstnerne i Trøndelag med navn som: Inger Sitter, Håkon Gullvåg, Håkon Bleken, Jarle Ø. Farmen og Sverre Koren Bjertnes m.fl. Mens vi betrakta kunsten på Håggåsetra fikk vi servert kaffe og en deilig rabarbrapai. På siste etappen hjem satt samtlige gode og mette på bussen og tenkte på alle de varierte og vakre kunstinntrykka vi hadde sett i løpet av denne fine dagen.


kunsttur1.jpg
Galleri Barbara

Bent Owesen.JPG
Bent Owesen

Galleri Owesen.JPG
Galleri Owesen

Mali Anette Hoel.JPG
Mali Anette Hoel

Galleri Mali.JPG
Galleri Mali

Vertskapet på Håggåsetra sammen med kunstlagets leder.JPG
Vertskapet på Håggåsetra sammen med kunstlagets leder

file.dat.jpg

Vertskapet på Håggåsetra sammen med kunstlagets leder.JPG

kunsttur2.jpg

kunsttur3.jpg

kunsttur4.jpg

Kunstlaget har planer om ny tur neste år, har du lyst til å bli med - bli medlem.


Minner også om kulturvøkkuutstillinga med Lise Bjørnstad på museet lørdag 27. juni kl 1600. Velkommen!


Hilsen Rindal Kunstlag