Kulturskoleelevenes juleutstilling i Rindalshuset

Mandag kveld åpnet kunstelevene fra kulturskolen juleutstillingen sin i Rindalshuset. I høst har de jobbet med akrylmaleri, pastellkritt, pennetegning og blyanttegning, forteller kunstlærer Inga Dalsegg. Motivene er varierte - alt fra selvportrett til insekter.

Inga Dalsegg og kunstelevene.jpg
Kunstlærer Inga Dalsegg med de fleste av årets kunstelever.


I 2014 er det 100 år siden Theodor Kittelsen døde, og kulturskolen har hatt et lite Kittelsen-prosjekt. I stedet for å jobbe med de kjente eventyrmotivene hans har de latt seg inspirere av serien "Har dyrene sjæl", der Kittelsentegnet og malte insekter og krypdyr. Elevene har latt seg inspirere av dette. Så på juleutstillingene i år er det uvanlig mange maleri med alt fra tusenben og maur til frosker i hovedrollene, forteller Inga Dalsegg. Når elevene tegner og maler dyr blir det som oftest hester, hunder, katter og kaniner. Det er spennende å prøve noe litt annerledes, og litt mer utfordrende, sier hun.


IMG_6033.jpg

IMG_6052.jpg

IMG_6048.jpg

IMG_6044.jpg

IMG_6041.jpg

IMG_6030.jpg

IMG_6032.jpg

Pennetegningene over er tegnet med penn og bare prikker, ingen streker. Mange av elevene synes det er litt skummelt å tegne med penn, for da kan man ikke viske, forteller Inga.
 

IMG_6036.jpg

IMG_6042.jpg

IMG_6047.jpg


Tirsdag 9. desember kl 18.00 åpner surnadalselevene sin utstilling i Finstuå i Surnadal Kulturhus.