KS heile 131011_1024x480

Kommunestyret forskotterte 4 mill kroner

Krysset ved Øye blir prioritert

Krysset ved Øye blir prioritert med 4 millioner kroner, som er avsatt neste år etter budsjettsamlinga i Todalen. Det dukka opp mange spørsmål i Surnadal kommunestyret omkring trafikksikkerhetspengene da investeringene i budsjettreguleringa var oppe i dag. Øye-krysset kom i tillegg til Moanvegen og kommunehuset. For heile kommunestyret kom denne saka rimelig stums på.

 

 

Over heile kommunestyret i Surnadal samla i dag.

Inge Skogheim hos rådmannen orienterte omkring saka, retta opp noen små feil og fortalte at det var planer om trafikksikkerhetstultak ved Øye, der det blir satt av 4 millioner kroner for å avlaste det belasta Øye-krysset i dag. Dette er en fylkesveg og kommunen forskotterer med dette disse pengene. - Skal vi vente på at fylket prioriterer dette, må vi vente lenge. Da er det opp til politikerne å prioritere dette, sa rådmann Geir Vikan.

For heile kommunestyret kom dette litt stums på, men det var viktig å få dette på plass nå. Lilly Gunn Nyheim (Ap) konkluderte i en replikk med at administrasjonen har tatt signala fra kommunestyret om at politikerne ønska en litt anna saksbehandling for framtida.

Kommunestyret vedtok enstemmig følgende:
På investeringbudsjettet for 2011 blir prosjekt nr. 9 Kommunehuset endra slik inntil kr. 350 000,- blir nytta til å legge ny taktekking (ca. 800 m2) over den eldste delen av huset.

Nye Moavegen/Bårdshaugvegen blir fullført med fortau fram til sjukeheimen. Midlane, kr. 750 000,-, blir overført frå prosjekt nr. 34 Div. trafikktryggingstiltak til prosjeky nr. 36.

Heile saksframlegget finner du her.