Målområdet

Krisepakke-utbetalinger til Rindal IL og Surnadal IL

De første utbetalingane i krisepakken for korona- avlyste, stengte eller utsatte arrangement kommer fredag 8. mai. Rindal IL får 203 600 kroner og Surnadal IL får 30 180 kroner.

Lotteri- og stiftelsestilsynet omtaler dette på sine nettsider fredag.

Arrangører  i frivillig- , kultur- og idrettssektoren som har avlyst, stengt eller utsatt arrangement som følge av råd eller pålegg frå styresmaktene i forbindlese med  koronaviruset kunne søke om kompensasjon. Rammen for ordningen er på 700 millioner kroner, og ordningen gjelder arrangement i perioden 5. mars til og med 30. april.

Rindal IL har søkt om kompensasjon for to renn i ST-cupen, Nordmarkløpet, handballkamper og ei barnefotballturnering, som alle ble avlyst. Søknaden ble innvilget. Surnadal IL har også fått sin søknad innvilget.


2254 søkere søkte om 372 millioner kroner.

– Målet har vært å få ut penger så raskt som mulig. Fordi søknadsbeløpet ikke ble større enn rammen for ordningen har vi mulighet til å dele opp utbetalingene. I dag kommer første pulje, sier Atle Hamar, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

1519 søkere får utbetalt over 118 millioner kroner i dag. 386 søknader er fremdeles under arbeid.

– Noen søknader vil vi bruke mer tid på, uten at det ligger noe dramatikk i det. Det kan for eksempel være fordi søknadsbeløpet er stort, sier Hamar.

Av søknadane som er klare fikk 345 avslag. Et flertall av disse er under minstegrensen på 25 000 kroner. Det er også en del som har fått avslag fordi de har søkt om å få kompensert andre inntektstap enn tapt billettinntekt og deltakeravgift.

 

Illustrasjonfoto (Arkiv)