Lise Lilly Gunn Ida Andrine og Marit_1024x1370

Lilly Gunn Nyheim fikk forsterka uttalen fra Surnadal kraftig!

Krever kollektivtilbud med Timeekspress via Fv 65

I uttalen til regional transportplan gikk kommunestyret i Surnadal enstemmig inn for ei kraftig forsterking av hvor viktig det er å få kollektivtilbudet, gjennom Timeekspressen, til å gå etter fylkesveg 65 gjennom Surnadal og Rindal. Varaordfører Lilly Gunn Nyheim (Ap) foreslo å kreve dette i uttalen og ho fikk støtte fra ungdommene Ida Andrine Heggset (Ap), Lise Bjerknesli (Sp) og Marit Kringlebotn (H), og heile kommunestyret.

Kraftig forsterking av uttalen
- Denne planen er om framtida for Surnadal. Dette er kanskje den viktigste saka som er oppe i kommunestyret i dag, sa Lilly Gunn Nyheim (Ap). Ho ville forsterke kraftig fleire ting i uttalen og foreslo følgende:

"Kollektivtilbodet er viktig både ut ifrå miljøomsyn, trafikale omsyn og er eit heilt naudsynt tilbod for store grupper i befolkninga som ikkje nyttar privatbilar. Surnadal sentrum har vore eit trafikknutepunkt for kollektivtrafikken mellom Mørebyane og Trondheim. Dette er det teke vidare omsyn til ved at Vårsøg hotell har flytta resepsjonen til kulturhuset og har døgnope tilbod for dei reisande med alle fasilitetar som eit venterom skal ha. Kollektivrutene gjennom Rindal og Surnadal er umåteleg viktig for busettinga, og er heilt naudsynt for blant anna elevar ved Nordmøre Folkehøgskule og Surnadal Vidaregåande skule, som ikkje bur i kommunen. Det same gjeld for eit antal elevar her frå distriktet som tek utdanning i ein av Mørebyane eller Trondheim. Surnadal vil også sterkt understreka betydninga av gode vanar ved å velga kollektivtransport heilt frå ungdomstida.

Vi krev planane om Timeekspress skal få langs Fykesveg 65 gjennom Surnadal og Rindal. Det må kunne gå tilknytningsbussar, slik at Surnadal fortsatt blir eit trafikknutepunkt. Dette det takast omsyn til i det vidare arbeidet med Regonal transportplan."

Forsterking av rådmannens forslag til strekpunkt 4: Kollektivtilbudet, "- her krev vi at den planlagte Timeekspressen skal følge fv 65 gjennom Surnadal og Rindal".

Særlig understeka Lilly Gunn Nyheim (Ap) fylkesveg 65, der vegen inn i Sør-Trøndelag og Storåsbakken er meget viktig.

Det er gjennom dalføret trafikkgrunnlaget er
- Men viktigere enn dette er Timeekspressen, der det er planer om å la den gå om E39. Det kan vi ikke gå med på. Det er nødvendig å beholde Skei som knutepunkt og kollektivtilbudet er nødvendig å få gjennom kommunene Surnadal og Rindal, sa ho og fikk brei støtte fra heile kommunstyret.

- Det er gjennom dalføret Surnadal og Rindal trafikkgrunnlaget er. Det er her folk bor, la ho til og fikk støtte fra Marit Kringlebotn (H), svært glad for innlegget til Lilly Gunn Nyheim.

Ho fikk også støtte fra Ida Andrine Heggset (Ap), som også understreka miljøaspektet. - Det blir en enklere og miljøvennligere veg med fylkesveg 65, sa ho.

- Jeg er kjempeenig. Dette kollektivtilbudet gjennom dalføret trenger vi, sa Lise Bjerknesli (Sp).

- En Timesekspress vil gjøre underverker for Surnadal og ikke minst for skoleelever som studerer. Ungdommen får ei sterkere tilknytning til bygda, sa ho og støtta varaordføreren.

Bussen må gå der folk bor
- Bussen må gå der folk bor, sa Palmer Vikan (Uavhengig) og syntes ikke noe om innlegget til Eivind Hasle (SV) om lettvindte og snarlige løsninger som er gjort i saka om Trollheimstunnelen.

- Når det gjelder busstilbud er vi heilt enige i. Vi må alle bruke kollektivtilbudet meir. Der er ungdommen gode, sa ordfører Mons Otnes (Ap) og ba om støtte til punktet også når det gjelder Trollheimstunnelen. - Jeg vil også understreke at vi heile tida har holdt oss til fagmyndighetene - Statens Vegvesen - og ikke ulike private innspill som drar inn ulike fagfolk som det passer, la han til.

Ragnar Halle (Sp) var lei alle usannheter som har kommet fram får å så tvil om hvordan Trollheimstunnelen er planlagt. Johs J. Vaag (Frp) understreka hvor viktig det var også for de eldre med et godt kollektivtilbud. - Ellers er det ikke fare for politikerrekrutteringa i Surnadal, ser jeg, sa han og la til at Frp ville støtte endringsforslaget til Eivind Hasle omkring Trollheimstunnelen.

Lars Polden (Sp) nemnte de gode naboene i Rindal. - For å få dette kollektivtilbudet vi ønsker må vi føre en kamp sammen med Rindal, sa han og rekna med ordføreren tok tak i det.

Lilly Gunn Nyheim (Ap) takka for støtten til sitt forslag om fylkesveg 65 og Timeekspressen og ba om at alle partiene ble med på å underskrive forslaget. - Det vil også forsterke dette, sa ho og tok turen rundt bordet (til venstre).

Forslaget fra SV falt - 5 stemte for. Lilly Gunn Nyheim fikk full støtte for sine krav omkring kollektivtilbudet og Timeekspressen. Til slutt ble uttalen enstemmig vedtatt.

 

 

Til høyre: Det var stort engasjement rundt regional transportplan og uttalen i Surnadal komunestyre i dag - og de unge stå på sammen med varaordfører Lilly Gunn Nyheim(Ap) - fra venstre Lise Bjerknesli (Sp), Lilly Gunn, Ida Andrine Heggset (Ap) og Marit Kinglebotn (H).

"Kollektivtilbodet er viktig både ut i frå miljøomsyn, trafikale omsyn og er eit heilt naudsynt tilbod for store grupper i befolkninga. som ikkje nyttar privatbilar. Surnadal sentrum har vore eit trafikknutepunkt for kollektivtrafikken mellom Mørebyane og Trondheim. Dette er det teke vidare omsyn til ved at Vårsøg hotell har flytta resepsjonen til kulturhuset og har døgnope tilbod for dei reisande med alle fasilitetar som eit venterom skal ha. Kollektivrutene gjennom Rindal og Surnadal er umåteleg viktig for busettinga, og er heilt naudsynt for blant anna elevar ved Nordmøre Folkehøgskule og Surnadal Vidaregåande skule, som ikkje bur i kommunen. Det same gjeld for eit stort antal elevar her frå distriktet som tek utdanning i ein av Mørebyane eller Trondheim. Surnadal kommune vil også sterkt understreka betydninga av gode vanar ved å velga kollektivtransport heilt frå ungdomstida".