Kretslaget trener i Rindal

Denne uka har det vært ekstra stor aktivitet ved tidligere Øvre Rindal skole. Senior-kretslaget i Sør-Trøndelag skikrets bruker bygget som base for treningssamling i fem dager. Rindalingen Gjermund Løfald er med på kretslaget for tredje år på rad, og fungerer nå som kjentmann i bygda.

st senior kretslag 2016 foto kretslaget.jpg
Foran f.v: Karoline Wollan (Byåsen IL), Trude Fornes (Ranheim IL), Wenche Snilldalsli (Strindheim IL), Guro Bostad (Strindheim IL).
Bak f.v. Petter Halseth (trener), Magnus Wiig (Støren SK), Gjermund Løfald (Rindal IL), Sivert Grøtan Eriksen (Byåsen IL), Martin Riseth (Byåsen IL), Thomas Ekren (Strindheim IL).
Kretslaget har sendt oss dette bildet, tatt ved Øvre Rindal skole før ei ny treningsøkt. Marte Skaanes (Strindheim IL) er ikke med på bildet, så vi regner med at det er hun som er fotografen
.


Ikke eksklusivt

Trollheimsporten er innom i en pause mellom treningsøktene fredag ettermiddag. Løperne kom hit på onsdag og drar hjem igjen på søndag.

Det kan neppe kalles en luksus-tilværelse bo på på en nedlagt skole i fem dager, og sove på madrasser i klasserommene. Men langrennsløperne klager ikke. Her kan de drive styrketrening i gymsalen, de har garderober med dusj, og kjøkken der de kan smøre seg mat selv. Middag får de levert fra Bolme pensjonat hver dag. De setter pris på den lokale maten. Det er skikkelig husmannskost, sier de.

- Vi er ikke vant med luksus. Det er ikke eksklusivt å være skiløper i Norge, smiler trener Petter Halseth. - Ihvertfall ikke før man kommer på toppnivå. Dette er jo ti unge, lovende løpere, så noen av dem vil sikkert bli toppløpere også, påpeker han.

Det viktige for løperne er å trene bra, og få bra mat. Her i Rindal er det gode forhold for variert trening, og god mat, så de har ikke noe å klage på. 

Til vanlig trener de sammen i Trondheimsområdet, der de fleste av løperne bor til vanlig, men ca en gang i måneden har de ekstra tøffe treningssamlinger, der de kun har fokus på å trene, spise og sove. Dette er en slik samling, forteller treneren. Det meste av treninga går på rulleski, i tillegg til at de løper med staver.


Mange treningsmuligheter

Gjermund Løfald forteller at de hadde ei rulleski-økt i Romundstadbygda på onsdag, og langtur rundt om Storås, Laksøybygda og Lomundal på torsdag. Det er en tur på ca 5 mil. Fredag hadde de intervall-trening fra Solvang opp til Storfjellet.

Vi spør om det er et problem med dårlige veier. Men det synes de ikke. Det er nok heller en fordel at det er lite trafikk på mange av veiene de har brukt. 


Nye barnehagetanter- og onkler?

Det er mye aktivitet fra før i skole- og barnehagebygget på Øvre. Her er det jo både voksenopplæring og barnehage, og nye folk her kan føre til litt forvirring.

- Barna så litt forskrekket ut da de oppdaget oss, forteller skiløperne.

Foreldrene som henter og bringer er nok vant med å se nye fjes i barnehagen av og til, så skiløperne har blitt tatt for å være barnehagetanter og -onkler. Men det tar de med godt humør.

Ellers synes de at de har hatt det veldig bra hittil. Været har stort sett vært bra. De håper at det ikke blir alt for mye regn de siste par dagene, heller. Men dette er folk som er vant til å være ute i all slags vær, så det vil nok gå bra uansett.


Kretslaget

Sør-Trøndelag skikrets sitt kretslag senior sesongen 2016-2017 består av følgende utøvere:

Gjermund Løfald, Rindal IL
Martin Riseth, Byåsen IL
Magnus Wiig, Støren SK
Sivert Grøtan Eriksen, Byåsen IL
Thomas Ekren, Strindheim IL
Trude Nonstad ​Fornes, Ranheim IL
Marte Skaanes , Strindheim IL
Wenche A. Snildalsli, Strindheim IL
Karoline Wollan, Byåsen IL
Guro Bostad, Strindheim IL

Assistenttrener: Petter Torås Halset  
Trener : Kristian Tettli Rennemo

Kilde: Langrenn.com