tp_leserinnlegg

Leserinnlegg:

Krekar og menneskerettighetene

Alle er vi vitne til hvordan sentrale politikere ynder å fremstå som forsvarere av menneskerettighetene. Samtidig gjør de seg selv medskyldige i grove brudd på de samme grunnleggende rettigheter.

Store ressurser bevilges for å forsvare en terrorist som mangler enhver form for respekt for menneskerettigheter og demokrati. Og uten at det stilles krav om at menneskerettigheter og religionsfrihet blir respektert, tildeles sekten Jehovas vitner nærmere fem millioner kroner årlig i statsstøtte! Hvorfor stilles det ikke krav om at man må kunne forlate et trossamfunn uten frykt for umenneskelig behandling, dersom man skal ha krav på offentlige midler? Vet dere politikere hvor mange tusen mennesker som er uføretrygdet grunnet disse massive brudd på menneskerettighetene i vårt eget land? Eller hvor mange selvmord? Jeg vet en god del om det, for jeg er selv x-medlem! Ved sin økonomiske bistand gjør våre politikere seg medansvarlige i mange grove brudd på menneskerettighetene! Hvorfor har Krekars rettigheter så mye større verdi?

Stadig ser man hvordan udemokratiske ideologier benytter seg av menneskerettighetene nettopp for å ødelegge andres menneskerettigheter. Her handler det ikke om respekt for menneskerettighetene, men om MISBRUK av menneskerettigheter! Dersom ikke en rettighet inkluderer krav om gjensidighet, så undergraves hele det system som rettighetene var ment å skape grunnlag for. For å hindre at vårt demokratiske system på sikt svekkes, eller i verste fall smuldrer bort, trengs helt åpenbart lovendringer. Det må stilles visse rimelige krav om gjensidighet og respekt for det man påberoper seg å ha krav på. Klarer man ikke denne «balansegangen» går våre vesteuropeiske demokratier høyst sannsynlig en dyster fremtid i møte! 

Selvsagt handler dette om så mye mer enn bare en ekstrem religiøs sekt, og et forbigående nyhetsoppslag. Dette handler om demokrati og menneskerettigheter, og om udemokratiske ideologier som undergraver våre grunnleggende verdier. Og det handler om politikere som aktivt støtter ideologier som bevisst undergraver menneskerettighetene. Det vi trenger er fornuftige og rettferdige løsninger som tar sikte på å begrense, i stedet for å aktivt støtte misbruk av menneskerettighetene.

Beklager å måtte si det, men naive politikere, Mullah Krekar og Jehovas vitner har alle det til felles, at de deltar i den samme undergravningsvirksomhet av menneskerettighetene. Den samme manglende respekt, og det samme misbruk!

                       Peder Blåmoli.