orkide ordfører og rådmannskollegiet for nordmøre

Krav om møte

Ordfører- og rådmannskollegiet (ORKidé) ønsker som regionråd for kommunene på Nordmøre å komme med en uttalelse i forbindelse med Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal håndtering av tillitsbrudd i forbindelse med prosessen lokalisering av Sykehuset Nordmøre og Romsdal.

Til

Styret Helse Midt – Norge HF

Helse Midt-Norge HF

Styret Helse Møre og Romsdal HF

Helse Møre og Romsdal
 

Krav om møte

Ordfører- og rådmannskollegiet (ORKidé) ønsker som regionråd for kommunene på Nordmøre (Sunndal, Surnadal, Halsa, Rindal, Gjemnes, Tingvoll, Kristiansund, Aure, Smøla og Averøy) å komme med en uttalelse i forbindelse med Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal håndtering av tillitsbrudd i forbindelse med prosessen lokalisering av Sykehuset Nordmøre og Romsdal.

ORKide viser til tidligere uttalelse av 08.12.14 om tillitsbrudd i prosessen vedrørende lokalisering av Sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). ORKide viser til den kritikk som fremkommer i innstillingen av 14.04.15, fra Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite vedrørende Helse – og omsorgsdepartementets eierstyring knyttet til nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal. Denne kritikken rammer også styrenes behandling.

ORKide viser også til møtet med Dag Hårstad og Espen Remme fra HMR 17.04.2015 og de signaler som ble gitt fra ORKide under møtet. Under møtet ble det uttrykt sterk mistillit til styrelederne i Helse Midt -Norge og Helse Møre og Romsdal.

ORKide har vært tydelig i sin kritikk av prosessen, men registrerer at styrelederne i HMN og HMR ikke ser ut til å tatt disse signalene på alvor. ORKide krever at styrelederne i Helse Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal, samt administrerende direktør i Helse Midt Norge møter oss snarest. Et slikt møte er nødvendig for å avklare partenes ståsted, og for at ORKide skal kunne vurdere et eventuelt videre samarbeid rundt prosessen SNR.

Kristiansund 17.april 2015

 

Med vennlig hilsen

Ordfører og Rådmannskollegiet for Nordmøre
 

Ingunn O. Golmen

Leder