Kragerø

Reisebrev fra gamle Trollheimsporten

Kragerø, Norway

Gunnar Bureid var en tur på heimtraktene sine - Kragerø kommune i Telemark - der han har hele tjukkaste slekta si innen en radius på noen få mil. Noen bildeglimt fra turen, i midten av august 2006 (bildet her over er fra juli 2003):

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.


Mor mi bor i leilighet på Seniorsenteret med havutsikt, det er ingen overdrivelse. Ferga krysser fjorden over til Stabbestad, mens uværet nærmer seg.

Lillesøster Turid på restaurant Admiralen, der den mest etterspurte retten faktisk er stekt lyr (m/råkostsalat og kokt potet). Også her er det havutsikt:

- Fergeleiet ligger like ved siden av restauranten, som nærmest lener seg utover vannet i en for lengst nedlagt trikotasjefabrikk.

I Rindal snakker vi om høy aktivitet i hyttenæringen. I Kragerø er det vel mer snakk om vanvidd. Ute på fjorden stadig arbeidsbåter, taubåter og lektere med byggemateriell. Helt til venstre på bildet et vanvidd-utslag (for å være litt respektløs): I et gammelt kvartsbrudd på Bærø bygger de nå ferieleiligheter - i to terrasseblokker! Og får solgt dem tvert, helst til oslofolk.

Oppå heia på den andre sida (Stabbestad) et milliardprosjekt under de høye kranene vi skimter: golfpark med hytter, spahotell, ferieleiligheter (ca. 160 stykker til 3-4 mill for 80-90 kvadrat), m.m. Midt i august i år var ca. 120 av leilighetene forhåndssolgt. Den 18 hulls golfbanen sto ferdig for flere år siden.

Kveldsstemning på Utsikten, 16. august 2006. Ute i havgapet: Skagerrak.