Ida Elisabeth Dønheim

Kortreiste rør til Britannia

Pipelife har levert store mengder installasjonsrør og VVS-rør til ærverdige Britannia Hotel i Trondheim. Alt er produsert ved fabrikken i Surnadal. Restaurantdirektør Ida Elisabeth Dønheim er selv fra Surnadal og setter pris på at kortreiste rør er brukt i tak, vegger og gulv på Trondheims nye stas-hotell.

1. april i år gjenåpnet Britannia Hotel i all sin prakt, etter tre år med en full renovering som kostet 1,2 milliarder kroner. Surnadal på Nordmøre har levert både ledelse og rør til hotellet. Ida Elisabeth Dønheim fra Bøfjord i Surnadal er assisterende hotelldirektør og restaurantdirektør på hotellet. Her styrer hun ikke mindre enn seks restauranter som til sammen har rundt 100 av hotellets totalt 240 ansatte.

Dette skriver Pipelife Norge AS i en pressemelding onsdag.

Britannia hotell.jpg
Pipelife har hatt betydelige leveranser til Britannia Hotel. (Foto: Wil Lee-Wrigh)


Kortreiste rør

Ida Elisabeth er vokst opp noen kilometer fra Pipelife Norges hovedkontor. Hun kjenner Pipelife godt fra tiden hun jobbet som sjef på Vårsøg Hotell i Surnadal.

– Hva tenker du om at mange av Pipelife produkter finnes både i grunnen, samt i tak og vegger på nye Britannia?
– Det synes jeg er utrolig kjekt. Britannia er et kvalitetsprodukt som er opptatt av kvalitet i alle ledd. Da er det helt naturlig å bruke leverandører som står for den samme kvaliteten. Derfor at det veldig hyggelig at en ledende bedrift, som Pipelife fra min egen hjemkommune, har stått for sentrale og viktige leveranser for at driften her på hotellet skal fungere optimalt, hver dag.

– Alt det vi ikke ser i hverdagen, som rør og elektriske fremføringer, tar vi i bunn og grunn for gitt. Men det er helt avgjørende for at hotellet vårt skal levere kvalitet døgnet rundt, sier Dønheim, som kan fortelle om en eventyrlig start for nye Britannia.

Ida Elisabeth Dønheim2 foto Wil Lee-Wrigh.jpg
Assisterende hotelldirektør og restaurantdirektør, Ida Elisabeth Dønheim, er selv fra Surnadal og synes det er flott at en bedrift fra hjembygda har hatt betydelige leveranser til det unike hotellet i Trondheim. (Foto: Wil Lee-Wrigh)


Historisk stor leveranse

For Pipelife har denne leveransen av tomme installasjonsrør til Britannia vært en av historiens største. Til sammen er det levert nesten 100 kilometer med rør for de elektriske installasjonene på i tak, vegger og gulv på ærverdige Britannia! Dette er fordelt på 71504 meter K-rør – fleksible PVC plastrør på kveil, hovedsakelig i diamtrene 16 og 20 mm. I tillegg er det levert 23700 meter med PVC installasjonsrør i dimensjoner fra 16 mm til 50 mm. Disse rørene leveres i lengder på fire meter, og i dette prosjektet er det altså levert 5925 rørlengder.

– Det er kjekt å ha vært med på et så spennende og stort prosjekt som Britannia. I prosjektet har vi hatt et veldig godt samarbeid med Vintervoll, som har hatt kontrakten på elektroinstallasjon. Det er svært sjelden at vi har levert så store mengder tomme installasjonsrør som vi har gjort på Britannia, sier KAM elektro og kabelvern i Pipelife, Dag Sandnesaunet.

Dag Sandnesaunet.jpg
KAM for elektro og kabelvern i Midt- og Nord-Norge, Dag Sandnesaunet, gleder seg over en historisk stor leveranse av installasjonsrør til Britannia Hotel.


Kortreist vannlås

Pipelife har Norges mest komplette plastrørsortiment, og har også levert rør og rørdeler fra sitt -Smartline-sortiment til deler av Britannia-prosjektet. Oras har vært rørlegger i prosjektet. I tillegg har Pipelife levert en god del vannlåser, og andre rør og deler. Mens det meste nå er skjult i vegger og gulv, er Pipelife sine vannlåser synlig under servanten på de flotte badene.

Salgssjef for VVS i Pipelife Norge AS, Stian Svendsen Oen, setter stor pris på at hotellet har valgt norske og kortreiste kvalitetsprodukter.

– Det er stas for oss at Smartline, i våre øyne Europas beste og mest moderne avløpssystem, blir brukt på kanskje Norges flotteste hotell. Alt som er levert fra Pipelife er produsert i Surnadal, og Smartline-sortimentet er også utviklet av vår utviklingsavdeling i Surnadal. Så rørleveransene til Britannia er kortreist på alle vis, sier Oen.

Stian Svendsen Oen.jpg
Salgssjef for VVS i Pipelife Norge AS, Stian Svendsen Oen, synes det er litt ekstra stas med leveranse av kortreiste Smartline vannlåser til eksklusive bad på Britannia Hotel.

YngeTVIh.jpg
Pipelife sine Smartline vannlåser pryder mange av badene på nyrenoverte Britannia Hotel i Trondheim. (Foto: Wil Lee-Wrigh)


Fakta om Britannia:

Britannia Hotel ligger midt i Trondheim sentrum og har i dag 257 rom. Hotellet åpnet i 1870 og har hatt ulike eiere opp gjennom historien. Hotellet ble i 2015 kjøpt av Rema-gründer Odd Reitan. Etter renoveringen er Britannia et femstjerners hotell og medlem av kjeden The Leading Hotels of the World.. Britannia Hotel har seks spisesteder der restauranten Palmehaven er gjenskapt i all sin fordums prakt.

zj7TrDgw.jpg
I tak og vegger på den ærverdige restauranten Palmehaven er det store mengder installasjonsrør fra Pipelife. (Foto: Wil Lee-Wrigh)

hNqLOQpT.jpg
Rør fra Pipelife bidrar til at Britannia Hotel sine seks restauranter fungerer optimalt. (Foto: Lars Petter Pettersen)

 

Ingressfoto: Wil Lee-Wrigh

 

Pipelife Norge AS er medlem av Trollheimsporten.