kor sigrid ufi alle

Store stemmer fylte Storstuå

Korenes julekonsert feiret 5-årsjubileum i Storstuå lørdag kveld. Bassen Natanael Uifalean fra Romania og Den Norske Opera, og vår egen sopran Sigrid Vetleseter Bøe fra Bøfjorden og Operahögskolan i Stockholm sørget for en uforglemmelig konsertopplevelse. 

Julekonserten med kor fra Halsa, Rindal og Surnadal så dagens lys i desember 2012. Hvert år siden den gang har Storstuå på Surnadal kulturhus blitt fylt med juletoner fremført av lokale korister. I forbindelse med 5-årsjubileumet ble det i år slått på stortromma, og operastjernene Sigrid Vetleseter Bøe og Natanael Uifalean ble invitert til konserten.

Korene som deltok i år var Halsakoret, Førkjåinn, Kor Gøttj, Songkoret Tormod, Koret Vox, Young Voices og Tordenskjold songlag - til sammen godt over 100 korister.

Som tidligere år startet konserten med at hvert enkelt kor fremførte kjente og litt mindre julesanger hver for seg. Allerede i sang nummer to fikk vi en smakebit på hva vi kunne forvente oss av musikalske godbiter utover kvelden. Koret Vox med Toril Moe og Sigrid Vetleseter Bøe som solister på sangen "Pie Jesu" sørget for en pangstart på konserten - og mer skulle det bli! 

kor toil moe sigrid bøe.jpg
Toril Moe og Sigrid Vetleseter Bøe - To store stemmer fra Surnadal kommune

Videre fikk vi høre sanger som Glade jul, Nordnorsk julesalme, Himmel på jord, Det lyser i stille grender, Det hev ei rose sprunge og mange flere "julesvisker". Som alltid stødig og godt levert fra våre flotte og dyktige lokale kor. 

Etter pausen fremførte felleskoret, med over 100 korister, flere sanger, deriblant avanserte Rosa Mystica. Her snakker vi "trøkk"! År etter år lar vi oss imponere over kormiljøet vi har rundt oss. 

Gjesteopptreden fra Vetleseter Bøe og Uifalean løftet korkonserten til nye høyder. En finere 5-årsdag kunne vi ikke fått! Hver for seg fylte de en fullsatt storstue med sin stemmeprakt (selvsagt helt uten mikrofon). Opera i Surnadal kulturhus er ikke hverdagskost, og det var tydelig at publikum satte pris på storfint besøk.

Konserten ble avsluttet på best mulig måte. Først "O Helga Natt" fremført av rumenske Uifalean. Han sang slik at det berømmelige taket løftet seg, og fikk kveldens største applaus. Det endelige punktumet ble som alltid satt med fremføring av "Deilig er jorden", med felleskoret og operasangerne som solister. Nydelig!

kor alle sigrid_690x460.jpg
Sigrid og felleskoret

Bak pianoet satt som alltid helproffe Brage Kristian Einum, som skal ha sin del av æren for en fantastisk musikalsk førjulskonsert. Konferansier Trond Håskjold ledet publikum gjennom konserten på en fremragende måte. Ros må også Elin Persson få. Uten henne hadde det ikke blitt korenes julekonsert år etter år. 

Selv om julestemningen ikke akkurat var påtrengende i pøsregnet på Skei, er det rimelig sikkert at publikum vandret ut i desemberkvelden varme om hjertet etter en fabelaktig kveld i Storstuå.

kor rumensk bassist
Natanael Uifalean
kor sigrid bøe
Sigrid Vetleseter Bøe
kor sigrid ufi alle
Solister og felleskoret
kor sigrid ufi
Operastjerner
kor sigrid v bøe
Sigrid
kor solist
Natanael
kor tordenskjold
Tordenskjold
kor tormod halsakoret
Tormod og Halsakoret
kor tormod
Tormod
kor trond håskjold
Konferansier Trond Håskjold
kor vox toril moe sigrTid v bøe
To store stemmer
kor young voices
Young Voices
kor 2016 alle
Felleskoret
kor brage kristian einum
Brage Kristian Einum
kor felleskor
Felleskoret
kor førkjønn
Førkjånn
kor halsakoret
Halsakoret
kor kor gøttj
Kor Gøttj
kor natanael
Natanael
kor natanael2
Koret og Natanael