Ola T Heggem nov 2014_690x466

Ordfører Ola T Heggem kommenterer:

Kommunestruktur og fylkestilknyting

Ordfører Ola T Heggem har registrert et betydelig engasjement rundt kommunestruktur og fylkestilknyting de siste dagene. - Det er bra at folk engasjerer seg, sier ordføreren. Engasjement skaper engasjement. Men han ønsker også å oppklare en misforståelse som gjelder videregående skoler.

Ordføreren har på ingen måte tenkt å gå ut og kommentere alle leserinnlegg fortløpende. Men han føler behov for å komme med en oppklaring når det gjelder videregående skoler. Han ser at uttalelsene hans i et intervju med Driva 20. mai kunne misforstås.

- Jeg har aldri sagt eller ment at videregående skoler er et argument for å søke overflytting til Sør-Trøndelag, presiserer ordføreren

Ola T Heggem sier at reformen handler om å sette grenser for offentlig tjenesteproduksjon. I intervjuet i Driva tillot han seg å rangere tilknytningen til sykehus og videregående skole som de to viktigste områdene. Sykehustilknytningen er et hovedargument for å søke overflytting til Sør-Trøndelag, mener han. Men han ser også at tilknytningen til videregående skole i et tenkt tilfelle kan være det motsatte.

Men ordføreren er optimistisk med tanke på å få til en ordning slik at rindalingene kan fortsette å bruke Surnadal vidaregåande skole, selv om Rindal får overflytting til Sør-Trøndelag.

Ola T Heggem har nylig fått bekreftet at 55 – 60% av elevene fra Rindal går på videregående skole i Surnadal. Han mener at disse tallene viser at det er helt avgjørende å få til en ordning, slik at rindalingene fortsatt kan gå der.

- Personlig jobber jeg for at rindalingene kan søke videregående skole både i Surnadal, Meldal og Orkdal, og det vil jeg fortsette med, sier Ola T Heggem.  – Det er selvsagt helt uaktuelt å sette seg i en slik situasjon at rindalingene ikke får fortsette å gå på videregående skole i Surnadal.


Arkivfoto