IMG_0401_690x460

Kommunereformen i fokus på Åpen dag

Rindal Pensjonistlag hadde åpen dag på Eldresenteret torsdag den 26. mars. I den forbindelse har Helene Nergård sendt oss tekst og bilder fra dagen.

Kommunereformen

Ordfører Ola T. Heggem holdt et interessant innlegg om kommunereformen. Ordføreren er i gang med å lede det arbeidet som kommunene er pålagt i prosessen. Etterpå kom det fram synspunkt på at pensjonistene gjerne vil ha Rindal som egen kommune med de gode tjenestetilbudene som gis.

Pensjonistlaget hadde på forhånd sendt spørsmål til ordføreren angående eldreomsorgen.

  • Hva sier statistikken om behov i tida som kommer?
  • Utbygging av plasser på rehabilitering og sykehjem? Pensjonistlaget ønsker ikke satsing bare på hjemmesykepleie og omsorgsboliger.
  • Pensjonistlaget etterlyser konkrete planer fra kommunen.

Ordføreren gav greie svar, og han lovet å komme tilbake til spørsmålene på Åpen dag til høsten.

Aktivitetsvenn

Dette er en person som melder seg til frivillig innsats for noen som trenger hjelp og støtte. Det kan være beboere på sykehjem eller hjemme. Vennen blir da med og gjennomfører aktiviteter som gåturer, lesestunder, håndverksarbeid eller lignende.

Rindal demensforening v/ Ingrid R. Løfald og Rindal frivilligsentral v/Anni Karlstrøm orienterte. Det vil bli kurs for de som melder seg. Påmelding til Anni Karlstrøm.   

Neste Åpen dag er 9. april. Da kåserer Fredrik Løset. 

Tekst/foto: Helene Nergård

IMG_0392_690x460.jpg
Ordføreren orienterte om kommunereformen.

IMG_0401_690x460.jpg
Anni Karlstrøm (til venstre) og Ingrid R. Løfald fortalte hva en aktivitetsvenn var, og de oppfordret personer til å melde seg.

IMG_0400_690x460.jpg
Herrebordet fulgte med.

IMG_0397_690x460.jpg
- det gjorde damene også.