Muntert_690x360

Kommunenes kostnader pr folkevalgt

Politiske lønninger spiser enkelte plasser hardt av kommunens økonomi, skrev avisa Driva i går. Av kommunene i Driva sitt distrikt er det politikerne i Rindal koster mest. - Nå er politikerne selv i gang med en full gjennomgang av organisering og godtgjørelser, sier økonomisjef i Rindal kommune, Bjarne Nordlund, til Trollheimsporten.


Bjarne Nordlund kan ikke være helt presis i grunnen til at Rindal kommune ligger såpass høyt. - Vi ikke har ikke jobbet så mye med dette enda, sier han.

Men han kan nevne noen elementer som trolig er delårsaker. Politikerne i Rindal har stort sett dagmøter, og har da krav på å få dekket tapt arbeidsfortjeneste. Det er også forholdsvis mange medlemmer i komiteene. - Men hvordan vi ligger an totalt på antall politikere i forhold til andre kommuner vet jeg egentlig ikke, sier Bjarne Nordlund. Antall kommunestyrerepresentanter er ikke spesielt høyt i Rindal.

- Når dette er sagt, er politikerne selv nå i gang med en full gjennomgang av organisering og godtgjørelser, og det er lagt inn en forholdsvis stor innsparing i økonomiplanen fra og med 2016, sier Bjarne Nordlund.


I Rindal er kostnaden 136 941 kroner pr folkevalgt, og i Surnadal er kostnaden 98 444 kroner pr folkevalgt, skriver Driva.


Les gårsdagens artikkeln i Driva her: Politikerne koster mest i Rindal