Kommunen støtter sanitetsforeninga

Rindal kommune har støttet fylkeslaget i Norske kvinners sanitesforeing og årets "russestunt". Samtidig følger kommunen opp den lokale sanitetsforeninga, slik de har gjort i alle år, og har kjøpt et ekstra stort fastelavnsris fra dem også.

Fylkesstyret i NKS har sammen med SMISO (Senter mot insest og seksuelle overgrep) gått inn i et samarbeid ved navnet RUSS 15-kampanjen. Sammen skal de besøke alle videregående skoler i fylket for å dele ut totalt 2355 boksershortser til russen, med motiv som "Spør meg først" og "Eg tek ansvar".

Rindal kommune har støttet dette prosjektet ved å kjøpe det store fastelavnsriset som står ute foran det gamle kommunehuset. Rindal kommune har bidratt med kr 1000,- til russeprosjektet. Surnadal kommune har bidratt med kr 2000,-, og Halsa kommune med kr 1000,-.

Solveig Fosseide Ola T Heggem og Kari Moe_690x466.jpg
Ordfører Ola T Heggem sammen med Solveig Fosseide (t.v.) og Kari Moe (t.h.) fra Rindal Sanitetsforening.


Samtidig følger kommunen opp Rindal sanitetsforening, slik de har gjort i alle år, og har kjøpt et ekstra stort fastelavnsris fra dem også.

- Sanitetsforeninga er en viktig aktør i lokalsamfunnet, sier ordfører Ola T Heggem. Han trekker fram at Rindal sanitetsforening blant annet er med i kommunens beredskapsarbeid. Røde Kors er også med der.

I løpet av året er det varslet en omfattende gjennomgang av kommunens beredskapsrutiner, i regi av fylkesmannen. Da får man kontrollert om varsling og rutiner fungerer etter planen, også mht samarbeidet med organisasjonene.

I går skrev Trollheimsporten om gaver som Rindal sanitetsforening har gitt til mer eller mindre offentlige formål i 2014: Ny øyetrykksmåler til legekontoret