William Kristoffersen, fotograf Helge Jørgensen ingress

Kommer med allsang og änglar til Surnadal

Ole Ivars holder jubileumskonsert i Surnadal kulturhus torsdag 5. mars. I den forbindelse har Trollheimsporten slått av en prat med bandets mangeårige bassist William Kristoffersen, som garanterer latter og allsang i Storstuå.

William Kristoffersen startet som bassist og andrevokalist i Ole Ivars i 1983. Frem til da hadde ikke bandet hatt de riktig mange slagerne slik som i dag, men noen plater hadde det blitt, og noen vil kjenne igjen låter som Line og Regnets rytme. Etter Kristoffersen kom inn i bandet ble det snart klart at Ole Ivars hadde fått med på laget en bassist som ingen visste kunne skrive låter. De siste 20-25 årene har Kristoffersen skrevet rundt regnet 350 sanger for Ole Ivars, og samtlige av de sangene som «alle» kan kommer fra Kristoffersens penn – slik som Jag trodde änglarna fanns. Det er ikke rent sjelden at låtskriveren får henvendelser fra folk som ønsker å inkludere sangen i begravelser og bryllup. – Det er den ultimate opplevelsen, det å ha skrevet en sang som brukes både i den ytterste sorg og i den ytterste glede, sier Kristoffersen.

Jag trodde änglarna fanns er bare en av mange store slagere surnadalingene får høre fylle Storstuå i mars. Nei så tjukk du har blitt, En får værra som en er, Kongen av campingplassen og Kalle med fela står naturligvis også på repertoaret. Kristoffersen garanterer allsang. – Allsang blir det, uten unntak, også når vi spiller kirkekonserter! ler han.

 

Surnadalsminner

Ole Ivars har spilt i Surnadal mange ganger før, og det var på Norsk Laksefestival i 2010 at de sist gjestet bygda, noe Kristoffersen karakteriserer som et «stort opplegg». Men det sterkeste minnet fra Surnadal kan nøyaktig dateres til fredag 2. februar 1993, da de spilte på datidens Surnadal hotell. Tore Halvorsen, hovedvokalist siden 1988, ble nemlig pappa den kvelden. The show must go on, heter det seg, så mens kona lå på Elverum sykehus måtte Halvorsen dra på spillejobb på Surnadal hotell. Da Ole Ivars gikk på scenen og kunne annonsere for publikum at Halvorsen akkurat hadde blitt pappa, ble det selvsagt full jubel.

Ole Ivars har opp gjennom tidene stort sett spilt på dansegallaer og andre tilstelninger hvor dans er en naturlig del av opplevelsen. Det blir det ikke mulighet for i Storstuå, men det er snarere en fordel, skal vi tro Kristoffersen. Ole Ivars er nå inne i sitt ellevte år hvor de spiller i konserthus. Den første store konserten med sittende publikum hadde de nemlig i Oslo Konserthus i 2004 og det var da de skjønte at de faktisk hadde noe der å gjøre. Dette var helt nytt for Ole Ivars, men en veldig god og bekreftende opplevelse at publikum kommer i edru tilstand for å faktisk lytte og synge med.

 

Et eventyr

Konserten i Storstuå er som kjent en jubileumskonsert som feirer 50 år med Ole Ivars-historie. Med seg på turnéen har de Jørn Kolsrud som fast konferansier. Kolsrud var tidligere medlem av bandet tilbake på 70-tallet, og har i mange år drevet i TV-bransjen på Hamar. Mange husker kanskje å ha sett barne-TV-programmet Kykelikokos sammen med barn eller barnebarn? Under jubileumskonserten vil Jørn Kolsrud sy det hele sammen, intervjue flere av medlemmene i Ole Ivars og fortelle om låtenes bakgrunn – alt ispedd mye moro og latter.

Avslutningsvis får Kristoffersen spørsmål om hva som er det beste med å turnere i vårt langstrakte land med alle små og store steder. – Heldigvis er vi glade i å kjøre buss, ler han. – Men det å fortsatt få lov til å være en aktiv musiker etter så mange år, og bety så mye for så mange av Norges befolkning, det skulle en nesten ikke tro var sant. Det er som et eventyr, sier Kristoffersen.

 

Nå gleder Kristoffersen og resten av Ole Ivars seg til å skape nye minner og mye allsang i Storstuå torsdag 5. mars.

Ole Ivars - tatt av Helge Jørgensen_690x654.jpg

Alle foto: Helge Jørgensen.