DSC_0094

Kom roende i båt fra 1893

Søndag 15.mai ble den tradisjonelle høytidsgudstjenesten holdt i Stangvik kirke. Gudstjenesten bestod blant annet av dåp av 4 barn og nattverd. Det kom også 11menn roende i kirkebåt, som hører til tradisjonen.

En gammel tradisjon til første pinsedag er at til høytidsgudstjenesten i Stangvik kommer det kirkebåter fra rundt om i kommunen. I år kom en båt og de rodde hele veien fra Hamnes til Stangvik til gudstjenesten og samme veien hjem igjen etterpå. I båten var det ti roere i forskjellige aldre og èn styrmann. De fleste av roerne har vært med i mange år, men i år var det også noen nye.

Tradisjonen om å ro kirkebåter til høytidsgudstjenesten i Stangvik begynte i 1970-åra og har stort sett blitt gjennomført hvert år siden. I år kunne roerne meddele at vi kom i en 123 år gammel båt, noe som var stas for flere. Roerne ble godt tatt imot og fikk både mat og drikke.

-Veldig god mat og kjempefin tur, forteller roerne muntert.

DSC_0095[1].JPG

(Her er roerne på tur tilbake til Hamnes etter gudstjenesten.)

 

Høytidsgudstjenesten har stått i tradisjon i lag med kirkebåtene. Den første pinsedag er menighetene ii nærområdet samlet. Både menighetene Stangvik, Rindal, Surnadal og Halsa deltok. Med en nesten fullsatt kirke ble fire barn døpt, og vi gratuler dåpsbarna med foreldre.

DSC_0086[1].JPG

Neste fullsatt kirke.