Knepent tap mot serielederen

Som ventet ble det en tøff kamp om poengene i 3. divisjonsoppgjøret mellom Surnadal/Søya/Todalen og serieleder Træff/Gossen. Gjestene kom til Syltøran med full pott etter tre kamper, og en målforskjell på hele 19 - 1. Mandag måtte de kjempe for seieren mot et godt hjemmelag. 

Surnadal/Søya/Todalen gikk oppskriftsmessig opp i ledelsen 1 - 0 etter scoring av Gro Gjørsvik i det 39. spilleminutt, men Sara Forsnes på bortelaget utlignet til 1 - 1 like før pause. 

Publikum var vitne til en god damekamp i duskregnet på Syltøran, med mange tøffe dueller og fint spill av begge lag. Træff/Gossen viste hvorfor de leder tabellen, og at dette er laget som først og fremst blir Surnadal/Søya/Todalen sin største utfordrer til å kjempe om opprykk til 2.divisjon. 

Andreomgangen var sju minutter gammel da gjestene gikk opp i ledelsen 1 - 2 etter et hjørnespark. Fem minutter senere spilte kaptein Ane Mogstad fri Thea Holten som på mesterlig vis utlignet til 2 - 2. I det 64. spilleminutt gikk Træff/Gossen på nytt opp i ledelsen, og kun to minutter senere økte de til 2 - 4. 

Tre minutter før full tid skapte Marit Ingeborg Ansnes ny spenning i kampen da hun utnyttet en kommunikasjonsfeil mellom forsvar og keeper, og reduserte til 3 - 4. Noen hektiske sluttminutter hvor hjemmelaget styrte kampen ga ikke flere scoringer, og kampen endte 3 - 4. 

træff marit ingeborg.jpg
Marit Ingeborg Ansnes er årvåken, stjeler ballen og setter den i mål

Surnadal/Søya/Todalen ligger på 4. plass på tabellen med 6 poeng etter fire serierunder. Neste kamp for damelaget er mandag 29. mai. Da møter de Langfjorden på bortebane - en kamp de må vinne for å henge med i teten.

Trener Asbjørn Saltrø var greit fornøyd med kampen.

- Det er klart at det oppleves litt surt å tape en jevn kamp, men vi møter det klart beste laget i avdelingen og spiller godt. Jeg opplever at vi sovner litt i perioder, og slurver med unødvendige småfeil. Det straffer seg mot slik motstand. Samtidig ser jeg at vi er meget godt trent og holder hele kampen. Det skal vi ta med oss videre, sier Saltrø.

træff thea.jpg
Målscorer Thea Holten

Se tabellen her

Kampfakta Surnadal/Søya/Todalen - Træff/Gossen 3 - 4 ( 1 - 1 )

Eline Flora Ynonan Børmark
Ingrid Bæverfjord
Veronica Therese Thunestveit Aasgård
Åslaug Sørvik Grimsmo
Marte Næss
Ane Mogstad
Ingvild Berg
Lone Kvande Brøske
Gro Jeanette Gjørsvik
Thea Holten
Ragnhild Snekvik

Ida Vaseng Hansen
Andrea Naustbakk
Marit Ingeborg Ansnes
Alice Naustbakk
Trude Gjørsvik

træff ragnhild.jpg
Ragnhild Snekvik er en solid og viktig spiller for Surnadal/Søya/Todalen

træff marit ingeborg2.jpg
Marit Ingeborg Ansnes i mange tøffe dueller