asfaltkart 2017

Klikkbart asfaltkart

I Møre og Romsdal har fylkeskommunen bevilget 78 millioner kroner til asfaltering av fylkesveger. På det klikkbare kartet kan du se nøyaktig hvilket asfalttiltak som blir utført i nærheten av deg. Dette skriver Statens Vegvesen i ei pressemelding.

Til sammen skal vi asfaltere 110 km fylkesveg og 150 km riksveg. Ny asfalt på vegene har mye å si for trafikksikkerhet, veggrepet som sikrer fremkommelighet og for kjørekomfort.

- Vi prioriterer strekninger som er sporete og har dårlig standard, sier leder for asfaltseksjonen, Thor Asbjørn Lunaas.

Hvert år måler vi i Statens vegvesen dekketilstanden på alle riks- og fylkesveger. Vi gjør dette ved hjelp av en laserskanner som er montert på en bil. Vi får ut nøyaktige data på spor og jevnhet i asfaltdekket, og ser utviklingen over år.

- Vi har foretatt årlige målinger helt siden 1990. Vi har derfor svært god oversikt over dekketilstanden på vegnettet. Målingene er grunnlaget for prioriteringene våre, dvs. hvilke veger som får asfalt i år og de neste årene, sier Lunaas.

På denne nettsiden finner du det klikkbare asfaltkartet.

Klikk deg inn på kartet og se de ulike tiltakene vi utfører i Møre og Romsdal sesongen 2017.

 

Bildet over: Skjermdump fra asfaltkartet