ræta opp start 2014_690x449

Klart for Ræta opp

For fjerde år på rad arrangerer Todalen Idrettslag mosjonsløpet Ræta opp. Løpet går av stabelen under Todalsdagen lørdag 27. juni, og inntektene går direkte til barn og unge med revmatisme og Start 4H i Todalen.

Ræta Opp er et mosjonsløp på rundt 3 kilometer som går fra Bordholmen (fotballbanen i Todalen) mot Todalsøra/Halset, opp åkeren og ned igjen via en liten skogsvei, før man følger samme vei tilbake på asfalt.

Deltakere under 14 år betaler en startkontigent på 50 kroner, og for de over 14 år er prisen 100 kroner. Løpet er lagt opp slik at alle kan delta, uansett fysisk form og alder. 

Initiativtaker Ingvild Kårvatn håper på stor oppslutning.

- Hvert år har vi hatt over hundre deltakere, så vi håper på minst like mange i år. I fjor arrangerte vi knøtteløp for første gang. Det ble svært populært, så vi gjentar suksessen, sier Kårvatn. 

Knøtteløpet starter klokken 12, der de løper en runde rundt fotballbanen med innlagte hinder. Når alle barna har kommet i mål starter Ræta opp. Det blir premie til alle i knøtteløpet. Ræta opp premieres på idealtid. I tillegg blir det trekt ut flere tilfeldige vinnere. 

Inntektene fra løpet går til barn og unge med revmatisme og til Start 4H i Todalen. Tidligere år har inntektene gått til Kreftforeningen, Diabetesforbundet og til Foreningen for hjertesyke barn.

Start 4H vil sette opp en lavvo med diverse aktiviteter, og BURG (Barne- og ungdomsrevmatikergruppe i Møre og Romsdal) vil stå på stand med informasjon ved stadion. 

Lørdag arrangeres også en stor fotballturnering på Bordholmen i Todalen, der hundrevis av barn fra distriktet vårt er i aksjon.

Trollheimsporten kommer tilbake med mer om Ræta opp og fotballcupen i løpet av lørdag ettermiddag.

ræta opp juniorer start_690x386.jpg