norges vel

Kjenner du en gründer?

Norges Vels Gründerpris tildeles personer som har gjort en spesiell innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift.

Fristen for å sende inn forslag på kandidater for 2015 er 14. november i år, sier administrerende direktør Øyvind Ørbeck Sørheim i Det Kongelige Selskap for Norges Vel.

Prisen tildeles i form av en sølvmedalje, og gjennom denne ønsker vi å hedre gründere for deres innsats. Kjenner du noen som fortjener denne prisen? 

 

S lvmedaljen_400x397.jpg

 

Innsatsen til en verdig mottaker skal være fremtidsrettet og nyskapende, og ha ført til utvikling i lokalsamfunnet. Innsatsen skal kunne stå som et mønster for annen nyskaping. Natur og kultur er de største ressursene i lokalsamfunnet, og noen eksempler på nyskaping som kan fortjene heder gjennom Norges Vels Gründerpris kan for eksempel være:

- Hente frem og ivareta lokale mat- eller kulturtradisjoner
- Verdiskaping for lokalmatprodusenter
- Bruk av lokale råvarer og ressurser på nye måter
- Produktutvikling eller nye produkter i andres eller egen bedrift
- Fornybar energi eller andre miljøtiltak
- Innsats som har bidratt til å skape arbeidsplasser

 

Norges Vels Gründerpris er et synlig bevis på at mottakerens innsats for lokalsamfunnet verdsettes. Den er etablert for å premiere og oppmuntre til nyskaping og igangsetting. Medaljen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift - i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn.

 

Les mer på Norges Vels nettsider og foreslå din kandidat!