jenter søya cup 11_550x425

"Kjempegøitt" på SøyaCup

Julie Nordvik Bergstad og Andrea Naustbakk (bildet) spiller begge på Søya jenter 10 år. De har deltatt på cupen i mange år allerede, og er ikke i det minste tvil om at fotball er artig, selv om det regnet store deler av dagen
- Fotball er "kjempegøitt", og det er veldig artig å være med på SøyaCup, sier jentene.
Her kan du se videoklipp fra oppgjøret mellom Søya-Todalen i klasse 8 år.

- Det er artig å spille fotball, spesielt når vi vinner kampene. Men vi blir ikke lei oss om vi taper,altså. Så langt i dag har vo spilt to kamper og vunnet begge, smiler jentene fra Søya fotball. Begge jentene har akkurat startet i 4.klasse på Stangvik oppvekstsenter. - Det var artig å begynne på skolen igjen. Vi liker friminuttene best, for da får vi spille fotball! Saken fortsetter under bildet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Knut Haugen er leder i Søya fotball og er svært godt fornøyd med arrangementet som blir arrangert for 11.gang. - Totalt er det 52 lag med i turneringen, fordelt på 13 klubber. Til sammen er det rundt 500 spillere i aksjon på stadion i dag. Det spilles 79 kamper i løpet av åtte timer. Det unntak av KIL/Hemne er det kun lag fra indre Nordmøre. Surnadal er den største klubben med 12 påmeldte lag, Sunndal er her med 10 lag. Med disse tallene kan vi trygt fastslå at SøyaCup 2011 er den største fotballturneringen som har blitt arrangret i Surnadal kommune, sier Haugen
.
- Vi begynte i det små, og har vokst oss større og større for hvert år. I år kan vi anslå et totalt tall på rundt 1000 besøkende på området i løpet av dagen. Det er selvsagt kjempebra, og en viktig inntektskilde for klubben. Men det som motiverer oss til å arrangere cupen er likevel fotballgleden som er å se både på og utenfor fotballbanene. Vi har mange lag fra Sunndal, Tingvoll og Straumsnes. For de har vi et litt spesielt tilbud. Vi har nemlig satt opp egen "Søya-buss" for anledningen. På den måten kan sjåførene sette igjen bilene på Røkkum, så plukker vi de opp på ferjeleiet på Kvanne. Ferja har faktisk kjørt mange ekstraturer for å frakte alle sammen over i dag. Det er et bra tiltak som vi har fått veldig god tilbakemelding på, sier Haugen.

I videoklippet fra turneringen får du se oppgjøret Todalen - Søya i klasse 8 år. Klippet avsluttes med en fin scoring av Søya.