astrid gravvold og kine paoøa sæter muskler

Kine og Astrid klare for bikinifitness

33 år gamle Kine Paola Sæter og 17 år gamle Astrid Skjølsvold Gravvold fra Surnadal, skal førstkommende lørdag debutere i bikinifitness under Sandefjord Open. - Vi har sommerfugler i magen, men gleder oss veldig, sier de to spreke jentene.

Bikinifitness er en gren som minner om kroppsbygging, men som fokuserer mer på musklenes utseende enn deres størrelse. Jentene konkurrerer gjennom å posere og vri seg i kvartvendinger, slik at dommerne får se de fra fire vinkler. Man skal ikke spenne musklene uten å vise en avslappet holdning. I tillegg skal de ikke ha for stor muskelmasse, men ha tydelige forskjeller mellom de ulike muskelgruppene.

Kine skal konkurrere i klassen "Bikinifitness -163 cm", og Astrid i "Bikinifitness debutant +169 cm". Begge representerer klubben Kaliber FKK. Konkurransen går av stabelen førstkommende helg, og godt over 200 utøvere er påmeldt - noe som er ny rekord for konkurransen. I tillegg til bikinifitness konkurreres det i bodyfitness, athleticfitness, crossfitness og bodybuilding.

astrid kine rygg flash_690x432.jpg

Kine og Astrid stiller med to helt forskjellige utgangspunkt. Kine har trent styrke og vært i "gamet" i 16 år, mens Astrid er svært ung, og er helt i startgropen for denne typen trening.

- Jeg startet med styrketrening for et par år siden, og fikk veldig sansen for denne typen trening. I fjor sommer laget Ståle Sæterbø på Trollheimen Treningssenter en trening- og kostholdsplan til meg. Det fikk fart på sakene, sier Gravvold. Fra januar i år har hun vært på diett, og formen er prikket inn til lørdagens konkurranse.

For Kine sin del, har veien til scenen vært lengre, og debuterer på scenen i en alder av 33.

- I 16 år har jeg trent styrke, og har flere ganger vært tett på konkurransene, men aldri som deltaker. Jeg vet godt hva som kreves for å bli god, og det er nok nettopp derfor jeg ikke har tatt steget opp før nå. Man må gå "all in" i denne sporten, og det har ikke passet før nå. Jeg har et godt grunnlag både fysisk og metalt, noe jeg kan takke Ståle for. Han har vært en god læremester, sier den spreke tobarnsmoren.

kine astrid styrke.jpg

Strengt kosthold
Vi treffer jentene på Trollheimen Treningssenter tre dager før avreise til Sandefjord. Siste treningsøkt er gjennomført. Nå er det påfyll av karbohydrater som gjelder.

- Jeg har spist 1 kilo poteter i dag, så magen min får du ikke ta bilder av , ler Kine.

Etter konkurransen lørdag, blir det fortsatt beinhard trening og diett for Kine og Astrid, for allerede 11. april er det klart for ny konkurranse. Denne gangen er det Oslo Grand Prix som står på programmet. Jentene vet godt hva de skal gjøre etter å ha vært på scenen i Oslo.

- Da blir det sjokolade og kake "backstage", før en bedre middag skal inntas. Det skal bli herlig, sier jentene som innrømmer at de er konstant sultne så lenge de går på diett. Kine forteller at det ikke er savnet etter søtsaker som er verst, men det å ikke kunne spise en banan når magen skriker i 14-tiden på jobb. Absolutt ingenting utenom kostplanen er lov å putte i munnen.

- Denne treningsformen krever stor grad av selvdisiplin. I tillegg må du være sta, målbevist og egoistisk. Det er ingen tvil om at treningen har gått på bekostning av det sosiale livet vårt, sier Kine og Astrid som stort sett bare får positive tilbakemeldinger fra familie og venner.

- Det er mange som ikke vet hva bikinifitness går ut på. Det er så mye mer enn å vise frem rumpa si i glitterbikini og høyhælte sko. Når folk får innblikk i treningsformen, blir de også automatisk mer positive, sier Kine og får støtte fra Astrid.

astrid gravvold kine paola sæter posering.jpg
Poseringstrening er viktig (bildet er tatt tidligere denne uken).

Sikter mot toppen
På spørsmål om hvilke forventninger de har til konkurransen i Sandefjord, kommer svarene fort.

- Finaleplass, sier Astrid
- Pallplass, sier Kine

Når det gjelder Oslo Grand Prix, er jentene litt mer usikre, men håper finaleplassen er innen rekkevidde.

Blir det mer bikinifitness etter dette?

- Jeg tror jeg vil satse på ny konkurranse til høsten, men vil ikke bestemme meg før etter vi er ferdig i Oslo. Jeg vet for lite om hva det faktisk går ut på foreløpig, sier Astrid, som til daglig er student på vg2 studiespesialisering på Surnadal vgs.

Kine jobber fulltid som eiendomsforvalter i Orkdal kommune, og har to barn; Emil (9 år) og Magnus (4 år). Totalsituasjonen gjør at deltakelsen i de to konkurransene i vår trolig også blir de siste.

- Selv om jeg alltid har drømt om NM-deltakelse, ser jeg på dette som en "Once in a Lifetime Experience".

Hva er dere mest spent på før konkurransene?

- Jeg er spent på om jeg klarer å holde hodet kaldt, og om jeg husker å smile, sier Kine. Astrid nikker, og tilføyer at hun håper at hun får gjennomført poseringene som planlagt. Kine poengterer at det ikke er konkurransen i seg seg selv som har vært målet med treningen, men at det er en fin premie for jobben som har blitt lagt ned. Rett og slett en bekreftelse på godt arbeid, sier Sæter.

astrid gravvold rygg.jpg
Astrid

kine paola sæter rygg.jpg
Kine

Mange som fortjener takk
Veien til toppformen har vært krevende, og jentene ønsker å takke de som har gjort dette mulig.

- Trollheimen Treningssenter har kunnskapen, kompetansen og ikke minst fasilitetene som gjør at drømmer blir realitet. Et sjeldent godt treningssenter på alle mulige måter, skryter Kine og Astrid.

De ønsker også å takke sine personlige "coacher" i Curves Elite; Robert Andrè (Kine) og Paul Rusten (Astrid).

- I dette "gamet" er mat minst like viktig som trening. Profesjonelle tips og detaljerte kostholdsplaner fra Robert og Paul har vært avgjørende for resultatet. I tillegg til å være svært dyktig, er de også utrolige hyggelige, og har gitt oss en uvurderlig støtte på veien, smiler jentene.

Trollheimsporten vil komme tilbake med resultatene i løpet av lørdag ettermiddag.