Kine går for gull

Kine Paola Sæter (33) fra Surnadal gå noen travle uker i møte. De tre neste helgene skal den spreke tobarnsmora konkurrere i bikinifitness. Først i Oslo, deretter i Praha og til slutt i Lahti.

Kine debuterte med et brak så sent som i mars i år. Da deltok hun i Sanderfjord Open, og gikk helt til topps i klassen "Bikinifitness -163 cm". Suksessen ga mersmak, og nå satser hun for fullt i tre tøffe konkurranser. 

- Førstkommende lørdag er det NM i Oslo. Det er en konkurranse som henger høyt, og som jeg har veldig lyst til å få med meg. Gode resultater har gitt meg motivasjon til å satse videre, selv om det har sin pris. Med unntak av seks uker i sommer har jeg gått på hard diett hele det siste året. Kroppen er sliten, det er det ingen tvil om, sier Sæter som i tillegg til NM i Oslo skal delta i Olymia Amateur Europe i Praha og Nicole Wilkins Championships i Lahti i oktober. 

Skulle Kine bli blant de tre beste i NM i Oslo, er hun også kvalifisert til Nordisk som blir arrangert samme helg som konkurransen i Lahti. Det er lagt opp slik at det skal være mulig å delta i begge konkurransene på samme helg. Det har Sæter store planer om å gjøre.

- Det er litt skummelt å si det høyt, men målet mitt er å komme på pallen i NM. Jeg blir ikke fornøyd med noe annet, sier Kine. 

Kine skal på scenen lørdag kveld, trolig en gang mellom klokken 18 - 20. Hun er fortsatt ikke sikkert på hvilken klasse hun skal stille i.

- Jeg vet ikke om det blir -163 cm eller -160 cm. Dietten har ført til at jeg har krympet litt på lengden, så det får jeg ikke svar på før ved innveiing før konkurransen, smiler Sæter. 

Det er ingen tvil om at Kine har fysikken som skal til for å hevde seg i NM. Nå terpes det på poseringer.

- Jeg må prøve å slippe meg mer løs på scenen og få til naturlige poseringer. Det handler om å overbevise dommerne. Jeg har fortsatt litt å gå på der, men er på god vei. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra mine coacher på Confident Curves. 

kine paola sæter nærbilde.jpg
Kine har formen inne, og er klar for å stå på scenen i sin blå konkurransebikini

Frir til Næringslivet
Bikinifitness er ikke en sport man blir rik av. Snarere tvert i mot, skal vi tro Kine. Nå håper hun at næringslivet får øynene opp for denne konkurranseformen.

- Trollheimen treningssenter er en god sponsor, men jeg trenger flere med på laget. Det er dyrt å drive med bikinifitness, og man blir så definitivt ikke rik av å vinne. Jeg håper derfor at det lokale næringslivet vil støtte meg og min idrett. Det er bare å ta kontakt! Som gjenytelse kan jeg gjerne stille opp for firmaet på seminar o.l., sier juristen som til daglig jobber som eiendomsforvalter i Orkdal kommune. 

Kine ønsker å benytte anledningen til å takke alle som har heiet på henne det siste året.

- Det er så utrolig hyggelig å få positive tilbakemeldinger fra personer som ikke kjenner til idretten så godt. Fordommene er dessverre mange, men jeg tror flere har fått et annet syn på bikinifitness. Ja, det er mye kropp og hud, men aller mest er det hardt arbeid.

Tobarnsmora fra Surnadal hevder at hun vil gi seg etter konkurransene i høst.

- Nå er tiden inne for å legge bikinien på hylla. Jeg gleder meg til å finne tilbake til Kine. Hun har et langt høyere energinivå enn dette. Det vet alle som kjenner meg, smiler Sæter som gleder seg til å stå på scenen igjen. Men i første omgang gleder hun seg til i morgen, onsdag. Da får hun nemlig spise masse god mat!

- Til frokost i morgen skal jeg spise riskjeks med brunost. Så får jeg spise risengrynsgrøt, og det beste av alt: I morgen kveld skal jeg og guttene mine leke at det er lørdag. Da får jeg nemlig spise 130 gram smågodt! 

Du kan følge @kinepaola på Instagram for oppdateringer fra hennes liv som fitnessutøver. 

Trollheimsporten vil komme tilbake med oppdatering fra konkurransene. Først ut er NM i Oslo lørdag 26. september. 

kine paola sæter posering_690x550.jpg
Vi ønsker Kine lykke til!