KDoversikt

Karrieredag for Nordmøres 10. trinnselever

Nordmøre Næringsråd og Møre og Romsdal fylkeskommune arrangerte karrieredager i SIV Industri-inkubator sine lokaler på Røtet onsdag 17. september. Elevene var til stede for å samle informasjon om mulige fremtidige utdanningsvalg og yrkesveier i regionen - viktige valg de snart står ovenfor.

 

På Nordmøre Næringsråd sine nettsider kan man lese om formålet med dagen: "Dette skal ikke være en messe, men en dag hvor elevene skal få en sjanse til å teste, prøve å "kjenne på" egen kropp, hvordan utdannings- og arbeidslivet er bygd opp og organisert." Som man ser på bildeserien som følger, fikk elevene nettopp det.

 

KDsimu_690x341.jpg

Simulatoren hos Opplæringskontoret for anleggs- og bergfag var populær. Her kunne man prøve seg som gravemaskinfører.

 

KDgaffeltruck_690x428.jpg

Fra Surnadal vidaregåande skole var yrkesfagene Bygg- og anleggsteknikk og Transport og logistikk representert. Ikke akkurat en smal sak å navigere vannbøtter på palle med gaffeltruck.

 

KDelektro1_690x462.jpg

På stand hos Opplæringskontoret for elektrofag, hvor Audun Moen Skei fra VG2 automasjon på Surnadal VGS hjalp 10. klassinger med å koble viftestyring med 8-volts kretser.

 

KDlogistikk_690x489.jpg

Elever fra Sunndal, klasse 10C, frakter containere med hengekran og togbane.

 

KDsprøyte_690x426.jpg

Fremtidige sykepleiere?

 

KDgutta_690x383.jpg

Narve Madaus og Kristoffer Brøske Nordvik fra Surnadal ungdomsskule synes overraskende nok at karrieredag er bedre enn vanlig skole..! Man får se hvordan det blir i yrkeslivet, og hvilken utdanning man må følge for å komme dit man vil.

 

KDjenta_690x520.jpg

Gine Fugelsøy, Ragnhild Mogstad og Søgni Mogstad Strand er positivt overrasket over dagen, da den var "gævvar enn forventa". Heldigvis synes de også at den var lærerik, for elevene får se hvilke tilbud som eksisterer i yrkesliv og utdanning.

 

KDambu_690x467.jpg

For de som skulle ønske seg en karriere innen nødetaten var ambulanse og politi representert. Elevene fikk informasjon om yrket og fikk prøve seg frem med ulike effekter og teknikker under oppsyn og veiledning.

KDpoliti_690x404.jpg

 

KDbue_690x408.jpg

Idrettslinja på Tingvoll VGS sin stand var populær med mange aktiviteter, hvor bueskyting var en av dem.