Julemarked Hamnes_Inger Haugen_Marit Wærdahl

Julemarked på Hamnes

I helga var det duket for julemarked i fjøset på Hamnes. Da Trollheimsporten besøkte markedet lørdag ettermiddag, var det fullt fjøs. Det sies at besøket strømmet jevnt på utover begge dagene, og da dørene ble lukket søndag kveld, hadde godt over 700 tatt turen innom.

Fjøset på Hamnes ble pusset opp i 2009, og siden den gang har Linn Wærdahl Schei og Inger Haugen stått i spissen for det årlige julemarkedet. I tillegg til det suksessfulle julemarkedet, er fjøset også flittig brukt til diverse selskaper. Flere besøkende kan skrive under på at når man ser hva de har fått til, er det artig å tenke på historikken og at dette flotte og sjarmerende fjøset en gang var husdyrenes hjem.

Julemarked Hamnes_Trio kollasj.png

I dét man kommer inn blir man møtt med et smil fra to blide og imøtekommende damer. Inger Haugen og Marit Wærdahl (øverste bilde) kan by på ferskt, hjemmelaget flatbrød til de besøkende. I dét man fortsetter inn, er det tydelig å se at kreativiteten blomstrer på gården. Votter og pulsvarmere av saueskinn, samt diverse interiørvarer med skikkelige surnadalsuttrykk var svært populært. 

Julemarked Hamnes_Oda Hamnes_Lone Andrea Husby.png

Oda Hamnes og Lone Andrea Dyrli Husby var på plass ved kjøkkenet, og solgte blant annet risengrynsgræt, rømmgræt, bakels, lefs og kakstykkje - noe som var veldig populært etter køen å dømme!

Ønsker dere å samles til et aldri så lite selskap på Hamnes, kan interessen meldes til Linn Wærdahl Schei eller Torstein Hamnes. Velkommen!