Jublet for ett poeng

De fleste trodde nok at det ville bli kattens lek med musen da Herd kom på besøk til Syltøran stadion lørdag. 16 år gamle Erik Kvendset Andersen ville det annerledes, og satte inn utligningsmålet som sørget for poengdeling mot de suverene serielederne fra Ålesund.

Herd har vært overlegne i årets 3. divisjon, og ledet tabellen med hele 12 poeng før helgas serierunde. Surnadal ligger helt sist på tabellen med 42 poeng mindre enn ålesunderne. Da lagene møttes i mai, tapte Surnadal hele 10 - 0. Stortap ville dermed være som forventet i lørdagens returmøte på Syltøran. Slik ble det ikke.

Serielederne tok tak i kampen fra start, og kom til flere store sjanser. Surnadal, med keeper Steinar Bæverfjord Ranheim i spissen, klarte likevel å holde gjestene unna en tidlig ledelse. Kampens første mål kom i det 27. spilleminuttet og Herd så ut til å ha fått kampen inn i sitt spor, men hjemmelaget kjempet godt og klarte å unngå flere baklengsmål før pause.

Tor Inge Polden (16) har allerede rukket å etablere seg som en solid forsvarsspiller på seniornivå

Etter hvilen viste Surnadal hvem som er sjefen på eget gress, og var i lange perioder det beste laget på banen. I det 52. spilleminutt fikk 16 år gamle Erik Kvendset Andersen ballen, vendet opp forsvaret, satte inn turboen og løp i fra flere av sine motspillere før han elegant satte ballen i mål. 1 - 1! Dette var ungguttens aller første mål på seniornivå.

Resten av omgangen ble svært jevn og spennende, og Surnadal la ned en heroisk innsats for å berge poenget. Olav With Aasgård kom inn for Steinar Bæverfjord Ranheim i målet, og viste at Surnadal har en meget god keeperduo. Artig var det også å se Stein Todalshaug tilbake på banen for Surnadal. Samtlige på hjemmelaget ga alt de hadde den siste halvtimen, og kunne fortjent slippe jubelen løs for ett poeng mot serielederen.

Trener Olav Smevoll var glad og lettet etter kampen.

- Vi har spilt godt på hjemmebane, men har ikke fått uttelling for innsatsen. Det gjør vi så absolutt i dag. Vi gjør det vi blir enige om på forhånd, lar oss ikke stresse og spiller vårt eget spill. For oss handler det om å gjennomføre sesongen på en god måte. Vi trengte en opptur, og den kom i dag. Det smaker ekstra godt mot serielederen, smiler Smevoll som er full av lovord om 16-åringen som satte inn sitt første A-lagsmål.

- Erik har vokst noe enormt den siste tiden, og er en spiller for fremtiden. Artig at han får vist seg frem i dag, sier en fornøyd trener.