ravi4

Jubilerte med Ravi-konsert

I anledning Surnadal sparebank sitt 175-års jubileum inviterte banken og laget Vårsøg til familiekonsert med Ravi på tunet til gården Austistua Moen søndag ettermiddag. Været spilte på lag med arrangøren, og Ravi sørget for god stemning med sine slagere fra scenen ved stabburet. 

Det er ikke tilfeldig at konserten ble arrangert nettopp i Austistua. På tunet til Bernt Ole og Ingebrigt Moen står et av de fire stabbura som fungerte som kornmagasin, og da de ble solgt i 1842 dannet det grunnlaget til Surnadal Sparebank.

- Kornmagasinet er en viktig del av historien til Surnadal Sparebank, som fungerte som den tids bankhvelv. Vi setter stor pris på å få arrangere konserten nettopp her på tunet til Bernt Ole og Ingebrigt, og takker for gjestfriheten og jobben som er lagt ned for å holde bygget i god stand, sa administrerende direktør Allan Troelsen i sin velkomsthilsen.

Før Ravi inntok scenen fortalte Svein Sæter mer om historien og formålet til kornmagasinet.

ravi panorama.jpg
Mange tok turen til øvre Surnadal søndag ettermiddag

Fengende toner fra stabbursscenen 
Ravi (Ivar Christian Johansen) presenterte seg på følgende vis: "Hei, jeg heter Ravi å jeg bittelitt kortere en mora di. Æ har røtt bart, røtt skjeg, røtt hær å dær, så jeg håper du liker ingefær" (fra låten Du-du-du-du-du). 

I mars lanserte artisten sin nye plate "Disaora". Dette er hans første plate på 11 år. Med konserten Ravi (alæine) tar han med seg publikum gjennom hele sin musikalske historie som startet for alvor i 2002. Med seg på scenen har han kun sitt keyboard, hvor han akkompagnerer seg selv på tangenter. 

41-åringen fra Tønsberg er kjent for sin særegne rapmåte, og med låtene Tsjeriåu, Utadæsjælåplevelse, Dødsøt, Venn, E-ore og Ås to i Osjlo har han herjet hitlistene i Norge i mange år. 

ravi danser.jpg

Publikummet på tunet i Austistua fikk høre de mest kjente låtene, men også sanger fra hans nye plate. Vi blir ikke overrasket om "Kåme Te Mæi" blir en ny radiohit og årets sommerlåt. En fengende låt som klistrer seg på hjernen! 

Ravi engasjerte publikum og oppfordret til både allsang og dans. Surnadalingene er ikkje kjent for å slippe seg løs så lett, så den helt store dansen uteble - med unntak av noen små sjarmtroll. 

Synne Dalsegg (snart 10 år) strakte armen til værs når Ravi spurte om noen kunne spille trommer. Hun fikk dermed æren av å komme på scenen for å hjelpe Ravi med å sette tonene på en låt. Som takk for hjelpa fikk hun overrekt en skjorte hvor Ravi selv har malt motivet.

ravi synne.jpg
Ravi og Synne Dalsegg

Ravi fortsetter samarbeidet med Surnadal Sparebank, og allerede neste helg skal han synge på standen banken har på Trondheim Torg i forbindelse med "Musikkfest Trondheim".

kvendset ravi troelsen.jpg
Ravi sammen med leder i Laget Vårsøg, Gerd Ingrid Kvendset og banksjef Allan Troelsen 

ravi selfie.jpg
Det ble tatt mange "selfies" på gårdsplassen etter konserten. Her er det Synnøve Meisingset som får foreviget øyeblikket. 

 

ravi autograf
Mange autografer ble skrevet
ravi bernt ole
Bernt Ole Moen fikk fortjent blomster
ravi dans
Dansemoves
ravi hopp
Hopp og sprett
ravi svein sæter
Svein Sæter
ravi1
ravi3
Lille Ingebrigt likte også Ravi
ravi5
ravi6
ravi7
ravi allan troelsen
Allan Troelsen