Torbjørn Tandberg/KMD skal krediteres

Jan Tore Sanner sier ja til kommuneplanen

Jeg er glad for å si ja til Rindal kommunes plan om nye hyttetomter, sier Jan Tore Sanner i en pressemelding. Rindal kommune har gjort et grundig arbeid med arealdelen av kommuneplanen. Kommunen har blant anna framskaffa et godt kunnskapsgrunnlag når det gjelder reindrift, sier kommunal- og moderniseringsministeren (foto: Torbjørn Tandberg/KMD)


Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent utvidelse av Langlia hytteområde i Rindal og avvist ei innsigelse fra reindriftsmyndighetene, forteller Sivert Dombu, leder for plan og samfunnsutvikling i Rindal kommune, til Trollheimsporten.

Langlia hytteområde kan få inntil 80 nye tomter. Fra før finnes det åtte utbygde og 20 ledige tomter der.

Da kommunestyret i Rindal i fjor gjorde vedtak om kommuneplanens arealdel, ble dette hytteområdet satt på vent fordi Områdestyret for reindrift i Sør-Trøndelag/Hedmark hadde innvendinger mot den tiltenkte utvidelsen. Dette var særlig knytta til frykt for økt ferdsel inn i reinens kalvingsområde om våren.

Nå har statsråd Jan Tore Sanner sjøl skrevet under på brevet der kommunen får medhold, forteller Sivert Dombu. Departementet mener at kommunen har gjort et grundig arbeid med planen og at reindriftsinteressene alt i alt blir godt ivaretatt.

Landbruksdepartementet er overordna reindriftsmyndighet og har spilt inn både at utvidelsen av hyttefeltet ikke vil innebære stor trafikk innover i fjellet på den tida reinen er i området om våren, og at hyttenæringa er viktig for Rindal.
 

- Jeg er glad for å si ja til kommunens plan om nye hyttetomter, sier Jan Tore Sanner i en pressemelding. Rindal kommune har gjort et grundig arbeid med arealdelen av kommuneplanen. Kommunen har blant anna framskaffa et godt kunnskapsgrunnlag når det gjelder reindrift, sier kommunal- og moderniseringsministeren.

Områdestyret for reindrift i Sør-Trøndelag/Hedmark hadde innsigelser til arealdelen av kommuneplanen for Rindal kommune. Striden gjaldt den planlagte utvidelsen av Langlia hytteområde. Områdestyret frykta at utvidelsen ville føre med seg økt ferdsel inn i kalvingsområdet for reinen, og påpekte at reinen er sårbar for forstyrrelser i kalvingstida om våren, heter det i pressemeldinga.

Rindal kommune mener de har gjort en grundig vurdering av konsekvensene for reindrifta, og tatt hensyn til dette i planen. Blant annet har hensynet til reindrifta gjort at flere andre hytteområder er tatt ut av planen. Det er også lagt inn en hensynssone for reindrift, som skal sikre at reindriftsinteressene blir ivaretatt i primærområdet for reindrift.

- Jeg mener hensynet til reindriftsinteressene er tilstrekkelig ivaretatt i arealdelen av kommuneplanen for Rindal kommune. De samla grepene i planen bidrar til en forutsigbar situasjon for tamreindrifta, sier Sanner.