Fotballskole ingress

Iver, innsats og glede på Syltøran

Tirsdag til fredag denne uka samles 74 fotballglade barn og unge på Syltøran stadion for å delta på BankAkademiet Fotballskole. Innsats og iver var i høygir da Trollheimsporten stakk innom på besøk åpningsdagen.

Arrangementet er i regi av Surnadal IL Fotball og generalsponsor Surnadal Sparebank.

Espen Fougli Vraalsen, G19-trener og tidligere førstedivisjonsspiller, står for det sportslige innholdet. Hver dag er delt inn i to fotballøkter, med lunsj og fruktpauser underveis. Da de unge er inndelt i aldersbestemte grupper, er det lagt opp til tilpassede aktiviteter. De yngste har for eksempel ikke like lett for å holde på konsentrasjon og fokus som de eldre og må derfor ha mer avlastning og lek i løpet av dagen. En fellesnevner er likevel det overordnede målet hvor samtlige deltagere skal ha mye balltrening og -berøring hele uka, samtidig som man beholder leken og øver på allsidighet. Derfor har hver enkelt spiller hver sin ball.

BankAkademiet Fotballskole er nytt av året, men daglig leder i Surnadal IL Øystein Hjelle Bondhus håper arrangementet blir en tradisjon.

- Vi ønsker å skape en atmosfære hvor ungene koser seg og ønsker å komme tilbake neste gang, sier Bondhus. 

Det kan virke som de har lyktes. Latteren runger ut over stadion og iveren er til å ta og føle på.

- Det er tydelig at ungene er ivrige. Til og med når vi har pauser fra fotballen er det mange som fyller pausene med å spille fotball, ler Bondhus.

Han skryter også av dyktige instruktører, som alle spiller enten på SILs A-lag, juniorlag eller G16.

1 2 stor_690x414.jpg

Innkast er ikke like enkelt med en ball som er like stor som deg selv! Instruktører for 1. og 2. klassegruppa, Torstein Snekvik (t.h. over) og Håkon Bredesen, har fokus på samarbeid og avkobling. Stafett og avslutningsteknikk sto også på programmet på fotballskolens første dag.

1 2 triks_690x412.jpg

...men triksing er man ikke fremmed for, uansett størrelse.

1 2 løype_690x320.jpg

Konsentrasjon og presisjon på topp. "Løypa" avsluttes med skudd på mål.

3 4 venter pent_690x345.jpg

Flinke barn venter pent for å skyte på et knøttlite mål.

3 4 pause_690x443.jpg

Instruktør Simen Engdal tar en pust i bakken. Sammen med Sander Smevoll har de to A-lagsspillerne ansvar for 3. og 4. klassegruppa, som blant annet trente på avslutningsøvelser og presisjon.

4 5 god stemning_690x372.jpg

Svært god stemning på gruppa med elever fra 4. og 5. klasse. Instruktører Mads Marius Øyen (t.h.) og Lars Mogstad øvde spesielt på styrke og balanse første dag.

4 5 duell_690x453.jpg

Mange harde balansedueller på gressmatta!

7 8 finte_690x474.jpg

Instruktører Ørjan Nes Hagen og Audun With Aasgård øvde på finter, føringer og vendinger med denne gjengen fra 7. og 8. klasse.

7 8 duell a_690x457.jpg

7 8 drible_690x439.jpg

 

Fredag avsluttes BankAkademiet Fotballskole med en miniturnering.