svinvika alle

Inviterte til gratis utflukt

Onsdag inviterte hjemmetjenesten i Surnadal kommune alle som bor i omsorgsboligene på Skei og brukere av dagsenteret til gratis busstur til Todalen og Svinviks arboret. Tilbudet ble svært godt tatt i mot. - Det er så hyggelig at de tenker på oss, sier Eldrid Dyrset. 

De femten påmeldte fikk seg en flott utflukt som først startet med en kjøretur rundt Todalen, før de tok turen til Svinviks arboret. Der var det et flott pådekt kaffebord, og alle fikk servert nydelig rabarbrakake med krem.

Onsdagens tur ble arrangert av hjemmetjenesten, som blant annet bruker midler de får fra pårørende til slike trivselstiltak. 

- Vi forsøker å arrangere trivelige tiltak for beboerne, og fellesturer er alltid populært. Tidligere i sommer var vi på Liabø, og vi har planer om å besøke "Brukt og bakels" og Igletjønna i Rindal senere i sommer. Det er hyggelig å kunne gi de gode opplevelser, og slike turer er noe de snakker mye om i ettertid. Et friskt pust i hverdagen, sier Ann Jorid Bjørkli og Inga Smenes Brøske. 

svinvika2 gunhild bævre olava bergheim.jpg
Gunnhild Bævre og Olava Bergheim koste seg med kaffe og kake

Brit Nordvik, Ildri Bævre og Eldrid Dyrset beundret de flotte omgivelsene i Svinvika, og satte stor pris på å få bli invitert med på tur. 

- Dette var en fin overraskelse. Det er så lettvint for oss å bare kunne sette oss på bussen. Alt er så godt tilrettelagt. Det er så hyggelig at de tenker på oss, sier Dyrset.

brit nordvik ildri bævre eldrid dyrset.jpg
Brit Nordvik, Ildri Bævre og Eldrid Dyrset

- Kjøle svert
Mikkel Berset, Jon Haugen og Einar Øverland satte seg ned på trappa i finværet, og var veldig enige om at rabarbrakaken smakte fortreffelig. De var fulle av lovord om tiltaket. 

- Dette er rett og slett "kjøle svert". Det er så mange trivelige folk som jobber rundt oss. Det er aldri noen som er sur og lei. Vi er heldige, sier Berset. 

De to kameratene nikker og er enig med Mikkel. 

- Det er artig med slike bussturer i nærmiljøet. Godt å komme seg ut og få litt frisk luft, sier Haugen. 

svinvika berset haugen øverland.jpg
Mikkel Berset, Jon Haugen og Einar Øverland

karen snekvik einar øverland.jpg
Karen Snekvik har sommerjobb i Surnadal kommune. Her sammen med Einar Øverland.

svinvika1 arvid solem.jpg
Arvid Solem koste seg i finværet i Svinvika

svinvika rabarbrakake.jpg
Nydelig rabarbrakake med krem. Ikke rart dette fall i smak!