Lørdag
Lørdag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Skyet
20°
Skyet
Lett bris
Skjermbilde fra Trond Ellevsets Blekkens film om Straffekonk (Surnadal IL Fotball)

Inviterer til Surnadalsmesterskapet i straffespark

Lørdag 4. juli arrangerer fotballgruppa i Surnadal IL nysatsingen Surnadalsmesterskapet i straffespark. Der håper de å få med både familier, bedrifter, vennelag og aktive spillere, fordelt på to klasser. Primus motor Trond Ellevset Blekken har laget en promovideo, som du kan se her. 

Ingressfoto: Skjermdump fra Surnadal IL Fotballs promovideo for Surnadalsmesterskapet i straffespark, laget av Trond Ellevset Blekken.

Surnadal IL Fotball håper at Surnadalsmesterskapet i straffespark er starten på en tradisjon, der Surnadals beste straffetakere skal kåres. 

– Alle fra 13 år og oppover kan være med, og det er ikke noe krav til fotballferdigheter, sier Trond Ellevset Blekken.

Han har selv, i en årrekke, vært blant Surnadals sikreste straffetakere. Nå er han styremedlem i Surnadal IL Fotball, og initiativtaker til Surnadalsmesterskapet i straffespark.

Selve konkurransen er organisert slik at det er fem spillere per lag, mens Surnadal IL Fotball stiller med keepere til alle, samt dommere. Det blir arrangert to klasser, der vinnerne av hver klasse blir premiert med søndagsbuffé på Hammerstuene.

– For at folk flest skal slippe å konkurrere mot aktive seniorspillere, deler vi opp i to klasser. I klassen "Familie/venner/kollegaer" har ikke aktive spillere anledning til å delta, de deltar i klassen "Åpen aktiv". Hvis noen som ikke spiller aktivt har lyst til å utfordre de aktive, er det selvfølgelig mulighet for det, sier Blekken.

Han håper på stor variasjon blant de påmeldte.

– Vi håper å få med både familie- og vennelag, og utfordrer samtidig bedriftene i bygda til å stille. I tillegg håper vi at det blir mange lag fra de aktive fotballagene våre, sier han.

På grunn av koronarelaterte smittevernhensyn settes det et tak på 32 lag - 16 i hver klasse - og turneringen blir ikke åpen for publikum i år.

– Det lar seg dessverre ikke gjøre i år, men håpet er at dette blir en årlig konkurranse, og at dette blir en fin fotballdag på Syltøran, sier Blekken.

Og selv om det er to klasser, skal det til slutt kåres én offisiell vinner, forteller han.

– Det blir en superfinale mellom de to lagene som vinner hver sin klasse. Vinneren av den superfinalen kan krone seg med den prestisjetunge tittelen "Surnadalsmester i straffespark 2020.

Fotballgruppa i Surnadal bruker også anledningen til å annonsere vinneren av Billotteriet 2020, og blant deltakerne trekkes det også ut fem deltakere som får hvert sitt eksemplar av Surnadalskortet 2020.

Påmeldingsfristen er 30. juni, og for promotering av arrangementet har Trond Ellevset Blekken laget videoen under, med lillebror Dan Blekken i hovedrollen. På skjermdumpen i ingressbildet til artikkelen, setter Dan ballen i mål bak en sjanseløs storebror Trond. Eller?

– Jeg hadde selvfølgelig reddet hvis jeg hadde prøvd, men da hadde ikke filmen blitt like bra, ler Trond. 

Det avfeier straffetaker Dan på det sterkeste:

– Det er bare tull. Han prøvde alt han kunne, gliser yngstebror Blekken.

straffespark 1.jpg

straffespark 2.jpg

Surnadal IL er medlem av Trollheimsporten.