Bursdagsfest

Inviterer alle til tidenes bursdagsfest!

De ansatte i Surnadal Sparebank forbereder tidenes bursdagsfeiring på Skei. Bankens 175-årsjubileum feires ikke bare med korslag og underholdning. Plassen foran banken skal fylles opp av utallige spennende aktiviteter i regi av lag og organisasjoner som banken samarbeider med.


En folkefest du knapt har sett maken til!

Surnadal Sparebank feirer 175 år i år, og legger opp til en storslått bursdagsfeiring 2. september. Dette er så nær opp til stiftelsesdatoen som man kan komme.

Folkefesten starter kl 15, og ALLE er invitert! Da blir det veldig mange forskjellige aktiviteter på plassen foran banken. Det blir såpass mange ulike aktiviteter at alle skal kunne finne noe de interesserer seg for.

- Vi vil ha en bursdagsfest for å hedre alt det positive som skjer i bygda. Det er en stor bredde i aktivitetene som Surnadal Sparebank støtter, og utrolig mye kreativitet i bygda, sier Liv Dalsegg i Surnadal Sparebank. 

- Dette skal bli en uhøytidelig folkefest. Kom som du er! Arrangementet er åpent for alle, og alt er gratis. Det bli kaffe og kaker, saft og pølser med brød. Og vi lover at det blir nok pølser til alle!


Fargerik feiring

Barnehagene i distriktet er invitert til å pynte hvert sitt tre foran banken til den store dagen. Elever på Øye skule skal også hjelpe til å pynte. Banken har kjøpt inn fargerike vimpler, og lover å lage skikkelig bursdagsstemning på Skei denne lørdagen.


Aktiviteter for enhver smak

Banken vil bruke denne anledningen til å vise fram lag, organisasjoner og tiltak som de sponser eller har gitt gaver til. Derfor er alle disse samarbeidspartnerne invitert til å delta. Dette kan også være en fin mulighet for lag og organisasjoner til å rekruttere nye medlemmer. 

På plassen foran banken skal det settes opp et stort telt. Her blir det stands med idrettslag, korps og mange andre lag og organisasjoner. Surnadal IL kommer med flere undergrupper. Handballgruppa setter opp et mål i teltet, hvor man kan prøve å score mål på keeper.

Utenfor teltet blir det mange flere aktiviteter, blant annet i regi av fotballgruppa, friidrettsgruppa og skigruppa i Surnadal IL, Surnadal Paintball, Surnadal Frisbeeklubb, Trollheimen Sykkelklubb, Surnadal Motocrossklubb og Nordmøre Gatebilklubb. Gatebilklubben vil bl.a. vise fram en bil med stereoanlegg på 150 desibel.

- Her skal det bli moro for alle!
 

Fortidens bank og fremtidens bank

Inne i banken blir det mini-utstilling med Kalla-bilder. Det blir også utstilling med Surnadal Husflidslag, og banken skal lage en egen utstilling med "fortidens bank" og "framtidens bank". Det handler om hvordan banken var før internett og minibankenes tid. Det blir også en utstilling som viser hvordan man tror banken blir i framtida. 

Inne i banken blir det også et gedigent kakebord. Kaffe og kaker må det være i et bursdagsselskap.


Surnadalsmesterskap i "bakels og græt"

Til nå er fire lokale lag påmeldt til Surnadalsmesterskapet i "Bakels og græt". Førstepremien i denne konkurransen er 5000 kroner til laget. Det er fortsatt mulighet til å melde seg på denne konkurransen. Og deltakere trenger ikke å være en etablerte organisasjon. Det kan også være f.eks. en skoleklasse.

Hvem som blir Surnadalsmester i "Bakels og græt" avgjøres av en jury, men Britt Grete Moen i spissen. Den ikke ukjente musikeren Frode Alnæs sitter også i juryen, så det er ingen tvil om at dette blir bra. Det vil også blir satt fram bakels og grøt på kakebordet, så alle som vil kan smake og gjøre seg opp en mening.


Alle er samarbeidspartnere

Alle lag, organisasjoner og tiltak som deltar på festen er på forskjellige måter samarbeidspartnere med Surnadal Sparebank. Banken støtter enda mange flere lag og organisasjoner, og alle er invitert, men ikke alle har mulighet til å delta med aktiviteter denne dagen. 

Banken har også støttet flere unge lokale musikere, og noen av dem får vi høre på scenen før det store korslaget.
 

Det store korslaget

Bursdagsfesten avsluttes med det store korslaget. Det kan du lese mer om her.

Som på alle store konserter blir det hovedsaklig ståplasser. Det blir satt fram noen benker, men de er tenkt til folk som trenger å få sitte. Ellers er det fullt mulig å ta med seg en klappstol å sitte på.


Setter opp skyttelbuss

Dette blir sannsynligvis tidenes største arrangement i Surnadal Sparebank sin regi. De håper at så mange som overhodet mulig blir med på feiringen. Parkering blir en utfordring, men det blir satt opp skyttelbuss til og fra skoleområdet.

Og ingen tviler vel på at det blir strålende vær i Surnadal 2. september.

- Dette blir gøttj! Vi gleder oss!