Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Laber bris
Onsdag
Onsdag Regnbyger
Regnbyger
Liten kuling

Innvier flunkende nytt konsertflygel

Kulturvenner og kulturutøvere i Surnadal har kommet sammen for å hente konsertflygel til bygda. Fredag kveld innvies det som festivalflygel, under Vårsøghelgas Mozart-maraton på Gammelsamvirkelaget.

Stangvikfestivalen, Vårsøghelga og Kulturskolen på Indre Nordmøre har alle hatt et sterkt ønske om å få et konsertflygel til bygda. Tidligere har festivalene måttet begrense seg til å bruke flygel i Storstuå, kirka, eller leie instrumenter til høye kostnader, forteller kulturskolesjef Torbjørn Larsen.

- Vi inviterte noen gavmilde kulturvenner i næringslivet til å delta på et spleiselag, for å fremme mulighetene til å utøve vakker pianomusikk rundt om i lokalene i bygda, sier Larsen.

- Sammen klarte vi å finansiere et topp konsertflygel av en slik størrelse at det kan flyttes fra kulturskolen til festivalene.

Kulturvennene Gjensidige Surnadal, Svorka og Surnadal Sparebank kom festivalene og kulturskolen til unnsetning, så nå har Surnadal sitt eget flunkende nye, mobile flygel. Flygelet er av typen Shigeru Kawai, produsert i Japan, og Larsen forteller at ordinær listepris ligger på rundt 370.000 kroner.

Til vanlig "parkeres" det hos kulturskolen på kulturhuset, hvor det vil være til stor inspirasjon for pianoelevene, sier kulturskolesjefen. Når det forsvarlig pakkes inn kan det 1.90 meter lange flygelet tippes på høykant og enkelt fraktes rundt, så hele bygda kan nyte av musikkgleden.

Pianist Hedda Hansen Berg bekrefter med et smil at flygelet absolutt er godkjent. Hun ser frem til å spille i den gode klangen på Gammelsamvirkelaget på Skei. Fredag kveld skal flygelet nemlig brukes under "Mozart-maraton" med Trygve Brøske, Magnhild Frydenlund Brøske, Hedda Hansen Berg og Brage Kristian Einum, som skal spille konserter i henholdsvis G-dur, C-dur, Ess-dur og D-moll. Pianistene akkompagnerer hverandre. 

Søndag flyttes flygelet til Øra bedehus, når Anders Larsen og Trygve Brøske spiller musikk av Halvdan Jebe, Witold Lutoslavskij, Georg Crumb, Arvo Pärt og Maurice Ravel. I juli tar flygelet turen til Stangvika, under årets Stangvikfestival.

Konsertflygel Surnadal (690x409).jpg

F.v. pianist Hedda Hansen Berg, Gerd Ingrid Kvendset (Laget Vårsøg), Torbjørn Larsen (KIN og Stangvikfestivalen), pianolærer Linda Torvik, Iren Berset (Gjensidige Surnadal), Liv Dalsegg (Surnadal Sparebank) og Janne Rangnes (Svorka).

Hedda Hansen Berg (690x462).jpg

Hedda Hansen Berg bød på nydelige Mozart-toner. Kveldens konsert starter kl. 19 - møt opp og få frysninger, du også!

Tips en venn Skriv ut