Rindal kommune digitaliserer:

Innfører varebestilling med strekkoder

Rindal Helsetun har innført et moderne digitalt system for varebestilling. Nå brukes en app på mobilen til å skanne strekkoder på varer som skal bestilles. E-handel er tidsbesparende og gir bedre økonomistyring.


Først ute med e-handel

Rindal kommune har vært tidlig ute med innføring av digitale datasystemer. Digital rådgiver Tove Schei forteller at Rindal den første kommunen i IKT ORKide som innfører bestillinger ved hjelp av strekkoder i VISMA e-handel. Det har hun grunn til å være stolt av!


Sparer mye tid ved varebestilling

Avdelingssykepleier Heidi Steinshamn er den som har ansvaret for bestilling av helseartikler ved Rindal Helsetun. Hun har brukt mye tid på det. Tidligere måtte hun sjekke lageret og skrive manuelle bestillingslister, og så sette seg ved dataskjermen og søke opp hver enkelt vare. Nå har prosessen blitt mye raskere og enklere. Hun kan ha med seg mobilen ned på lageret og skanne strekkoden på de varene som må bestilles. Det eneste hun trenger å gjøre er å taste inn antallet. Bestillingen sendes direkte fra mobilen.

DSC_0323.jpg
Hver hylleplass er merket med en strekkode. Heidi Steinshamn skanner koden på varer som skal bestilles.

Heidi Steinshamn.jpg
Bestillingen kommer fram på mobilskjermen.


Mer tid til pasientene

Rindal kommune har via deltakelse i IKT Orkide tilgang til gode innkjøpsavtaler på en del forbruksvarer. Når bestillinger gjøres via app på mobil, skjer det direkte mot innkjøpsavtalene. Man slipper å søke og få opp flere valg, og trenger ikke å fundere på hvilken avtale eller leverandør man skal velge.

Helse- og omsorgsleder Grete Ranes Heggem synes det er veldig bra at man kan effektivisere arbeidet med varebestillinger, og på den måten frigjøre ressurser. Det er alltid kjærkomment å få mer tid til pasientene.

E-handelsystemet gir også bedre oversikt og bedre økonomistyring, og minsker risikoen for feilbestillinger. Ikke minst er det nye systemet enklere å sette seg inn i, om noen andre skal ta jobben med å bestille varer.

Grete Ranes Heggem og Heidi Steinshamn.jpg
Grete Ranes Heggem og Heidi Steinshamn er svært fornøyd med systemet for digital varebestilling.


Helseartikler, kontorrekvisita og matvarer

Rindal kommune har innført e-handel på bestilling av helseartikler og kontorekvisita. Snart skal matvarer til helsetunet bestilles på samme måte. På sikt vil man også kunne innføre systemer for lagerstyring.

Det innføres stadig nye digitale løsninger i helsesektoren, og det vil vi skrive mer om etter hvert.